Polonya’daki camiye çirkin saldırı

Polonya’nın Varşova kentinde bulunan bir camiye domuz başlı saldırı düzenlendi. Olay kamera kayıtlarına yansıdı.

Polonya’daki camiye çirkin saldırı
Polonya’daki camiye çirkin saldırı
Geçtiğimiz hafta Polonya'nın başkenti Varsova'da açılan İslam Kültür Merkezine Polonyalı fanatik bir kadın tarafından domuz başı atıldı.

Sanliurfa.com muhabiri Süleyman Şahin'in aldığı bilgiye göre 6 Temmuz günü dualarla açılan Camii ve İslam Kültür Merkezine önce tehdit mektupları gönderildi. Önceki gün elinde poşetle gelen bir kadın Camiinin girişine ve otoparkına kesik domuz başı attı.

Akşam saatlerinde gerçekleşen saldırı Camiinin güvenlik kamerasına yansıdı. Gözlüklü bir kadın Camii girişine gelerek elindeki kesik domuz kafasını girişe bıraktı. Ardından otoparka inen kadın buraya da domuz kafası atarak kaçtı.

Polonyalı Müslümanlar, Polise başvurarak çirkin saldırıyı düzenleyen kadının yakalanmasını ve cezalandırılmasını istedi.

Yine geçtiğimiz yıl Ramazan ayında Polanya'nın kuzey doğusunda bulunan Kruszyniany kasabında yaşayan Müslüman Tatarların gittiği bir camiye saldırı gerçekleştirilmiş ve 18 yy.'dan kalma bu tarihi camiinin duvarına ırkçı semboller çizilmişti.

İslamiyet'in Polanya'da ki geçmişi diğer Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında çok eskilere dayanıyor. 14. Yüzyılda Polanya Krallığı'nın Tatarlarla yaptığı işbirliği sonucu çok sayıda Tatar Kırım ve Ukrayna'dan bugünkü Polanya ve Litvanya topraklarına göçerek krallık ordusunda asker olarak görev yapıyor.

Günümüzde çoğunluğu Tatar olmak üzere çeşitli ülkelerden gelen diplomatlar, öğrenciler, yabancı çalışanlar ve işadamları olmak üzere Polanya'da 30.000 civarında Müslüman yaşamakta.