Başbakanlıkta Devir Teslim Yapıldı

KKTC’de geçtiğimiz günlerde başbakanlık görevinden istifa eden Özkan Yorgancıoğlu, başbakanlık görevini Ömer Kalyoncu’ya devretti.

Başbakanlıkta Devir Teslim Yapıldı
KKTC Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) ile Ulusal Birlik Partisi (UBP) arasındaki koalisyon protokolü KKTC Cumhuriyet Meclisi’nde imzalanmıştı. Koalisyon protokolünün dün imzalanmasının ardından bugün de Özkan Yorgancıoğlu, Başbakanlık görevini Ömer Kalyoncu’ya devretti. Başbakanlık Binası’nda gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Yorgancıoğlu, 2 yıl sürdürdüğü Başbakanlık görevini Kalyoncu’ ya devretmek üzere toplandıklarını kaydederek, görev süresince birlikte çalıştığı Bakanlara da teşekkür etmeyi ihmal etmedi. Yorgancıoğlu, görev süresince önemli işler başardığını kaydederek, “Yine bu dönemde kendi ayakları üzerinde duran ekonomi oluşturma adına büyük bir çaba ortaya koyduk” dedi.

Yeni hükümetin, görevi sırasında başlatılan ve halen devam eden çalışmaları daha ileriye götürmesini umduğunu kaydede Özkan Yorgancıoğlu, “Sonuçta aynı partinin devamı olan bir hükümettir bu. Hedeflerimiz aynıdır. Kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi oluşturmak, kendi kendini yöneten bir ülke oluşturmaktır hedeflerimiz. Bu süreçte önemsediğim 2 konu var. Çok konuyu önemsiyorum ama öne çıkan iki konu vardır. Bir tanesi uyuşturucuyla yürütülen mücadeledir. Ki bunu şu anlamda söylüyorum. Başbakanlığı devrettikten sonra da bu konuyla ilgilenmek arzusundayım. İkincisi de Kıbrıs halkına yaklaşık 200 dönümlük park alanı oluşturmakla alakalı projedir. Bu konuda da çalışmaları devam ettirmek istiyorum” dedi.

Kalyoncu’nun istemesi halinde her konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydederek, halkın refahını, gelir düzeyini daha ileriye taşımak ve Kıbrıs sorununu çözmek amacında olduklarını sözlerine ekledi. Yorgancıoğlu, Kalyoncu’ya ve ekibine başarılar diledi.

“ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMUŞ BULUNMAKTAYIZ”

KKTC Başbakanı Ömer Kalyoncu ise, Yorgancıoğlu ile uzun yıllar birlikte uğraş verdiklerini kaydederek, “Şimdi halef-selef olduk. Tabi farklı bir hükümet modeli ile halef selef olduk. Şimdi Ulusal birlik Partisi ile birlikte kurduğumuz bir hükümet var. Yani Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile Ulusal Birlik Partisi hükümeti göreve devam edeceğiz bundan sonra. Bu daha geniş bir tabanlı hükümet olacak. Hatta daha iddialı olmak zorundadır, kaçınılmaz bir biçimde. Sebebi de hiçbir araya gelemeyeceği sanılan iki partinin bir araya gelmesinden oluşan bir koalisyon hükümetidir. Ve ayakları üzerinde duran bir ekonomiyi oluşturma şansının artmış olduğu intibahı herkeste var diye düşünüyorum. Hedef yine aynı ayakları üzerinde duran bir ekonomi yaratmaktır. Ülkemizin refahıdır ve bu nedenle elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız. Böyle ciddi bir araya geliş var ortada” ifadelerini kullandı.

Kıbrıs sorunun bunun dışında olmadığını ancak Kıbrıs sorunu çözülene kadar insanların sorunlarına gözlerin kapanamayacağını belirten Kalyoncu, ”Hedefimizde duracak, onun için uğraşıyoruz. Ancak bu sürede halkın sorunlarıyla, günlük sorunlarıyla, refahıyla, mutluluğuyla uğraşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Kalyoncu, Yorgancıoğlu’nun görevi boyunca çalıştığı arkadaşların büyük bir çoğunluğu ile çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Kalyoncu, 30 yıl hükümette kalan Ulusal Birlik Partisi ile ekonominin ileriye gidileceğine inanılıyor mu sorusuna ise, ”Önemli değişiklikler var o cephede de. Yeni nesiller var o tarafta da politikanın içerisinde. Bu ülkemize bir fırsat tanıyacaktır, bize de bir fırsat tanıyacaktır diye düşünüyorum. Bu anlamda bir umudumuz var. Pek çok yasa hazırlandı. Bazısı geçti, bazısı geçmesi, bazısı uzun süre süründü komitelerde. Ama sadece ufak tefek şeyler gibi görünüyor ama toplumun hızını kesiyor. Umarım bundan sonra daha geniş tabanlı bir hükümetin daha hızlı olması sağlanır. Ben önemsiyorum Ulusal Birlik Partisinin yeni nesillerini ” yanıtını verdi.

Kaynak: İHA