Ali Nar'ın Vefatı

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB), şair ve yazar Ali Nar'ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.

TYB İstanbul Şubesi'nden yapılan açıklamada, Nar'ın Türk edebiyatı ve irfanına verdiği eserlerle katkıda bulunduğu belirtildi.

Ali Nar'ın, tedavi gördüğü hastanede bu sabah vefat ettiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nar, kurucusu olduğu İslami Edebiyat Dergisi'yle, İslam coğrafyasından çok sayıda yazar ve şairi ülkemize tanıtmış, yazdığı tiyatro eserleriyle ödül almış, kıymetli bir değerimizdir. Bilim Kurgu alanında yazdığı Uzay Çiftçileri ile Türk sinemasını da etkileyen bir isimdir. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak, üyemiz Ali Nar'a Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailesine ve dostlarına, TYB İstanbul şubesi olarak sabırlar niyaz ediyoruz."

- ESKADER: "Ömrü hizmetle geçti"

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) tarafından yayımlanan mesajda da Ali Nar'ın ömrünün hizmetle geçtiği vurgulandı.

Ali Nar'ın cenazesinin Edirnekapı Mezarlığı'nda toprağa verileceği aktarılan açıklamada, şöyle denildi:

"Kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Kabri nur, mekanı cennet olur inşallah. Başta muhterem eşine, yakınlarına, dostlarına, okuyucularına ve bütün sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz."

Türkiye İlim ve Edebiyat Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin (İLESAM) yayımladığı taziye mesajında ise Ali Nar'ın İLESAM üyesi olduğu belirtilerek, "Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA