Rant minibüsünde dramatik ölüm

Ataşehir'i rant karşılığı kaçak inşaatlarla donatan CHP'li Belediye Başkanı İlgezdi'nin yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. İddiaya göre İlgezdi, kaçak inşaata karşılık belediyeye hibe edilen VİP minİbüsü, özel plaka yaptırıp eşine tahsis etti. Ancak belediyenin resmi şoförü Kemalettin Metin, İlgezdi’nin annesini yazlığa götürürken kazada can verdi

Rant minibüsünde dramatik ölüm
CHP'li Ataşehir Belediyesi'ndeki kirli rant iddialarına her gün yenisi ekleniyor. İstanbul'un lüks semti Ataşehir'in dört bir yanını rant karşılığı kaçak inşaatlarla donatan Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. Skandalı başlatan süreç, büyük bir kargo şirketinin Ataşehir'deki kaçak inşaat yaptığının ortaya çıkmasıyla başladı. Şirket yöneticileri, kaçağın görmezden gelinmesi için belediyeye içi özel dizayn edilmiş son model VIP minibüs tahsis etti. Ancak Belediye Başkanı Battal İlgezdi, aracı belediyenin resmi şoförüyle birlikte eşi Gamze İlgezdi'ye tahsis etti. Minibüsün 34 GB 6944 plakasında ise Gamze'nin G'si, Battal'ın B'si özel olarak seçildi. Plakadaki 69 rakamı Gamze İlgezdi'nin doğum yılı 1969'u, 44 ise Battal İlgezdi'nin memleketi Malatya'yı simgeliyordu.

ŞOFÖR 1 YIL KOMADA KALDI

Ancak VİP minibüs, geçen yıl Ramazan ayının ikinci günü İlgezdi'nin annesi Nazlı İlgezdi'yi, Altınoluk'taki yazlığa bırakıldıktan sonra Bursa girişinde kaza yaptı. Aracı belediyenin resmi şoförü Kemalettin Metin kullanıyordu. Metin'in, daha önce alkollü araç kullanma suçundan ehliyetine el konulmasına rağmen ehliyetsiz olarak aracı kullandığı anlaşıldı. Geçen yıldan bu yana komada yaşam savaşı veren 2 çocuk babası Kemalettin Metin, geçen 19 Haziran'da yani kaza yaptığı tarih olan Ramazan'ın ikinci günü yaşamını yitirdi. Kemalettin Metin'in abisi Cemalettin Metin'in de Ataşehir Belediyesi'nde çalıştığı öğrenildi.