Promosyon tesbihler devlet kasasından

İçişleri Bakanlığı ise belediyedeki usulsüzlük iddialarına el koyarak, İlgezdi ve yardımcıları hakkında soruşturma izni verdi.

Promosyon tesbihler devlet kasasından
Promosyon tesbihler devlet kasasından
Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2014 yerel seçimlerde namaz kılan vatandaşların gönlünü kazanmak için tespih dağıttı. Üzerinde ‘Ataşehir Belediye Başkan Adayı Battal İlgezdi’ yazan çok sayıda tespih Ataşehir’de ev ziyaretlerinde tek tek dağıtıldı. Başkan İlgezdi’nin tespih maliyeti olarak 103 bin lirayı belediye bütçesinden ödediği ortaya çıktı.

1 iş gününde teslimat

İlgezdi’nin tespih ihalesini ise seçimden üç ay sonra yaptığı ve 1 iş gününde teslim edilmesi şartı konulduğu belirlendi. 103 bin liraya alınan tespihlerin 1 iş gününde teslim edilmesi ise imkânsız görülüyor.

SORUŞTURMA İZNİ VERİLDİ

İlgezdi ve eşi hakkındaki usulsüzlük iddiaları için İçişleri Bakanlığı devreye girerek Battal İlgezdi, Belediye Başkan Yardımcısı Gül Coşkun ve eski Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan hakkında soruşturma izni verdi.

CHP sahip çıktı

CHP, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi hakkındaki iddialar üzerine harekete geçti. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, Battal İlgezdi ile birlikte İstanbul Anadolu Adliyesi'ne giderek, savcılığa basına yansıyan tüm iddiaların adli makamlar tarafından araştırması için başvuruda bulundu. Karayalçın, yaptığı başvuruda basına yansıyan tüm iddiaların 'suç duyurusu' kabul edilerek, araştırılmasını talep etti. CHP kaynakları, Karayalçın'ın bu adımı Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dâhilinde yaptığını belirtti.

Bacanağı, 'bombacıyla yargılandı' iddiası

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile ilgili yeni bir skandal daha ortaya çıktı. İlgezdi’nin bacanağı Özer Çetin Şenyurt’un Reyhanlı’da bombalı saldırıyı gerçekleştiren terörist Mihrac Ural ile birlikte Devsol davasında yargılandığı iddia edildi. Ural ve Şenyurt'un zaman zaman İlgezdi'nin Bodrum Türkbükü'ndeki yazlığında bir araya geldikleri öne sürüldü.