Didim'de Yalı Caddesi Gözetleniyor

Didim’de turizmin gözbebeği olan Altınkum Yalı Caddesi, kurulan 30 mobese kamerasıyla 24 saat gözetleniyor. Hanutçuluk faaliyetlerinin de takip edildiği sistem sayesinde dört 4 iş yerine de ceza verildi.

Didim'de Yalı Caddesi Gözetleniyor
Didim’de turizmin gözbebeği olan Altınkum Yalı Caddesinde yerli ve yabancı turistlerin huzur ve güvenliği açısından değişik noktalara kurulan ve ayrıca suç ve suçu önleme amacıyla faaliyette olan 30 mobese kamerasının çalışmaları tamamlanarak 24 saat izleniyor. Didim Belediyesi, Odalar ve Sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle kurulan kameralar ayrıca hanutçuluğu da önlemek amacıyla da kullanılıyor.

Özellikle yaz döneminde Yalı Caddesinde artan nüfusa karşılık meydana gelen suçları tespit etme ve suçu önlemede kameraların caydırıcı özelliği devreye girerken, Emniyet güçlerinin olaylara müdahalesini de etkin kılıyor.

Kameralar belirlenen değişik noktalarda çalışmaya devam ederken, kameralar sayesinde 4 ayrı işletmeye hanutçuluk suçlamasıyla işlem yapıldı. Kameralarla hanutçuluğun önlenmesi de hedefleniyor.
Kaynak: İHA