AA Muhabirine Ödül

''4. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar" fotoğraf yarışmasında, Anadolu Ajansı muhabiri Hakan Mehmet Şahin, ikincilik ödülü aldı.

Edirne Belediyesi'nce düzenlenen ''16. Ulusal Kırkpınar" ve ''4. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar" fotoğraf yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri, Devecihan Kültür Merkezi'ndeki törenle verildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, törende yaptığı konuşmada, fotoğrafçılığın bir sanat olduğunu belirtti.

Herkesin fotoğraf çektiğini fakat fotoğrafın da teknik ve üslubu olduğunu vurgulayan Şahin, ''Fotoğraf çekmek bir sanattır. Üniversitede bölümleri dahi olan bir sanat. Öyle kolay bir sanat da değil. Bakmayın her telefonunu eline alan çekiyor ama onun bir kuralı vardır. Günümüzü geleceğe taşıyan, daha açıkçası bugünü tarihe taşıyan, tarihe mal eden bu sanat, öyle gelişigüzel bir sanat değildir. Bu fotoğrafçılık bir meraktır, bir hobidir. Bu vesileyle bu yarışmaya katılan arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kendisinin fotoğrafa merakının olduğunu, zamanında çok iyi fotoğraflar çektiğini anlattı.

Siyasete girince fotoğrafçılıktan uzaklaştığını aktaran Gürkan, şunları söyledi:

"Fotoğraf da benim hobilerim arasında. Bir zamanlar bir fotoğrafçı olma yolunda küçük de olsa adımlarla yürüyordum ama sonra bu siyaset beni fotoğrafçılıktan uzaklaştırdı. Siyasete girdiğim günden bu yana 'neredeyse hiç fotoğraf çekmedim' desem yalan olmaz. Önceden küçük küçük sergilerim vardı, kendimce fotoğraflar çekiyordum, mutlu oluyordum. Olağanüstü güzel bir hobidir fotoğraf çekmek.

Tamamen zamandan ve mekandan kendinizi soyutlayarak siz de fotoğrafın bir parçası haline geliyorsunuz. Özellikle zihni işlerle meşgul olan tüm yöneticilere hararetle tavsiye edeceğim olağanüstü güzel bir alandır, fotoğraf çekmek. Ben emek veren bütün fotoğraf sanatçılarımızı kutluyorum. Dereceye giren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bütün gazeteci arkadaşlarımı da kutluyorum."

Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği (EFOD) Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İyiiz de yarışmada dereceye giren gazetecileri ve fotoğraf sanatçılarını tebrik etti.

Konuşmaların ardından, "16. Ulusal Kırkpınar" fotoğraf yarışmasında birincilik ödülü Kenan Taşpınar'a, ikincilik ödülü Mehmet Müsebbih Ergin'e, üçüncülük ödülü Özgün Uçar'a, "Belediye Özel Ödülü" Enver Şengül'e, "4. Gazeteci Gözüyle Kırkpınar" fotoğraf yarışmasında da birincilik ödülü Bekir Tüccar'a, ikincilik ödülü Hakan Mehmet Şahin'e, üçüncülük ödülü Kadri Kılıç'a, "Belediye Özel Ödülü" Necmi Engin'e, "Kelaliço Pehlivan Ödülü" ise Olgay Güler'e Vali Şahin ve Belediye Başkanı Gürkan tarafından takdim edildi.

Kaynak: AA