Didim'de Orman Yangını Sahile Doğru İlerliyor

Aydın’ın Didim ilçesinde çıkan orman yangını otellerin bulunduğu sahile doğru ilerlerken, yangının turistik tesislere ulaşmaması için havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Didim'de Orman Yangını Sahile Doğru İlerliyor
Edinilen bilgiye göre, Didim’in dünyaca ünlü tatil beldesi Altınkum Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda saat 12.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, kısa sürede bölgedeki makilik alan ve tarım arazilerine de sıçradı. Beş yıldızlı turistik tesislere doğru ilerleyen yangının kontrol altına alınabilmesi için ekipler seferber oldu.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nde konuşlu 1 adet yangın söndürme uçağı ve 1 adet helikopter ile Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri, Aydın Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 4 adet arazöz, 3 adet kepçe ve 1 adet greyder ile müdahale edildi. Yaklaşık 2 saat geçmesine rağmen halen kontrol altına alınamayan yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

TATİLCİLER ENDİŞEYLE İZLEDİ

Oteller bölgesine doğru ilerleyen yangın bölgede tatil yapan yerli ve yabancı turistleri endişelendirdi. Ekipler yangının oteller ile sınır oluşturan kara yolundan geçmemesi için büyük bir çaba harcanırken, tatilciler yangının sahile doğru hızla ilerleyişini tedirgin gözlerle izledi. Arada kalan yolun geniş olması nedeniyle tesislerde henüz bir tahliye işlemine gerek görülmezken, bölgede endişeli bekleyiş devam ediyor.
Kaynak: İHA