Bursa'da Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı

Bursa'da, tarihi Tophane Parkı'nda iki grup arasında çıkan silahlı çatışmada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Olay, bölgede bulunan bir vatandaş tarafından kamerayla görüntülendi.

Bursa'da Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
Bursa'da Silahlı Kavga: 1 Ölü, 1 Yaralı
Alınan bilgiye göre, İnegöl'de mobilya üretimiyle uğraşan Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest (33), müteahhit Engin Hacılar ile atölye yapımı için 320 bin liraya anlaştı.

Söz verdiği tarihte atölyeyi bitirip teslim etmediği ileri sürülen Engin Hacılar ile Rıdayettin ve oğlu Erkan Serbest arasında anlaşmazlık çıktı. Bunun üzerine taraflar, konuşmak için Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin de bulunduğu tarihi Tophane Parkı'nda buluşma kararı aldı. Buluşma yerine, Rıdayettin ve Erkan Serbest'nin yanı sıra Engin Hacılar ile iki arkadaşı geldi.

Taraflar bir süre konuştuktan sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine silahlı çatışma çıktı.

İlk olarak, Engin H'nin arkadaşlarından 35 yaşındaki Tacettin Başoral ile Engin Serbest birbirlerine ateş etti. Başoral bacağından, Erkan Serbest ise göğsünden yaralandı. Oğlunun vurulup yere düştüğünü gören Rıdayettin Serbest de Başoral'ın silahını alarak onun kafasına ateş etti.

Yaralılar Erkan Serbest ve Başoral, 112 Acil Servis ekiplerince Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Başoral, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Erkan Serbest'in ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Polis ekipleri, oğlunun yanında ambulansla hastaneye giden Rıdayettin Serbest'i gözaltına aldı.

Rıdayettin Serbest'in İnegöl ilçesi Alanyurt Üçevler Mahalle Muhtarı olduğu belirtildi.

Olay, tarihi parkta bulunan bir vatandaş tarafından başından sonuna kadar kamerayla görüntülendi.

Kaynak: AA