Ramazan Bayramı'na Doğru

Kayseri Valiliğince ilgili birimlere gönderilen genelgeyle Ramazan Bayramı'nın huzur ve güven içinde geçirilmesi için gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Kayseri Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kaymakamlıklar, Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ile diğer ilgili kurum ve kuruluşlara bir genelge gönderdi.

Bu kapsamda Kayseri'de bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için bazı asayiş ve trafik tedbirlerinin alınması istendi.

Birimlerin üst yöneticileri başta olmak üzere her kademedeki personelin görevlerini üstün hizmet ve sorumluluk anlayışıyla yerine getirmesi gerekiyor.

İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü, 16 Temmuz Perşembe gününden itibaren sorumluluk bölgelerinde huzur planlarını uygulamaya koyacak ve asayiş tertip ve tedbirleri, 20 Temmuz Pazartesi gününe kadar aralıksız sürdürülecek.

- Tüm yollardaki trafik ve asayiş ekiplerinin sayısı arttırılacak

Havalimanı, gar ve terminallerde yaya ve motorlu devriyelerle şehir içi ve devlet karayolları üzerindeki trafik ve asayiş ekiplerinin sayıları arttırılacak.

Büyükşehir, ilçe ve belde belediye başkanlıkları, özellikle alışveriş merkezleri ve eğlence yerleriyle diğer umuma açık mahalleri mevzuatlara uygun şekilde zabıta ekipleri marifetiyle etkin bir şekilde denetleyecek. Belediyeler, itfaiye, su ve kanalizasyon arıza ekiplerini bayram süresince göreve hazır bulunduracak, nöbetçi memurlarını vatandaşların müracaatları için hazır bulunduracak. Toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler alınacak.

Sağlık, nöbetçi eczane ve haberleşmeyle elektrik hizmetleri için gerekli hazırlıklar ilgili birimlerce önceden planlanacak ve acil müdahaleler için yeterli ekip ve teçhizatlar tüm bayram süresince hizmete hazır tutulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, sosyal hizmet kurumlarının vatandaşlar tarafından ziyaretleri için gerekli tertip ve düzenlemeyi yapacak.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü de bayram süresince yaşanacak olağanüstü durumlara karşı gerekli önlemleri alacak.

Kaynak: AA