Kapadokya'ya Bayram Dopingi

Peribacaları, kayadan oyma evleri, kiliseleri ve sıcak hava balonuyla yılda yaklaşŸık 2,5 milyon turisti ağŸırlayan Kapadokya'da, Ramazan Bayramı öncesi komşŸu ülkelerdeki olumsuz koşŸullara rağŸmen rezervasyon yoğŸunluğŸu yaşŸanıyor.

Kapadokya Turistik Otel ve İşŸletmeleri DerneğŸi (KAPTİD) BaşŸkanı Yakup Dinler, AA muhabirine yaptığŸı açıklamada, Ramazan Bayramı süresinin az olması nedeniyle yerli tatilcilerin bölgeyi tercih edeceğŸini düşŸündüklerini belirterek, "Ramazan Bayramı tatilinin süresi kısa olduğŸu için Kapadokya gibi kültür merkezleri tercih ediliyor. Uzun süren tatil sürelerinde ise bu durum tersine dönerek sahile yönelmeler oluyor" dedi.

Türkiye'nin komşŸu ülkelerinde yaşŸanan olumsuzluklar göz önüne alındığŸında turist sayısında yaşŸanan azalmalara karşŸı Ramazan Bayramı'nda bölgedeki rezervasyonların arttığŸını aktaran Dinler, "Bölgedeki oteller rezervasyonlar alınmaya başŸladı. Ancak komşŸu ülkelerde yaşŸanan olumsuz tablo karşŸısında her ihtimali göz önüne aldığŸımızda Kapadokya'da otellerin doluluk oranını yüzde 80 olacağŸını öngörüyoruz" diye konuşŸtu.

- "Sıcak hava balonu için erken rezervasyon yaptırın"

Yerli ve yabancı turistlerin Kapadokya'yı tercih etmelerinden pek çok neden olduğŸunu vurgulayan Dinler, şŸöyle devam etti:

"Bunların başŸında balon turları geliyor. Ancak ziyaretçilere sıcak hava balonuna ilginin artması nedeniyle önceden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Bunun yanında turistler atlı tur, atv tur, jeep safari gibi aktiviteleri de tercih edebilirler. Ramazan Bayramı'nın en iyi geçirilebileceğŸi yerlerden birisi Kapadokya bölgesidir."

Dinler, bölgede geceliğŸi 50 liradan başŸlayan ve bin avroya kadar çıkan mağŸara otellerin bulunduğŸunu anımsatarak, ayrıca turistlerin çeşŸitli seçeneklerde hazırlanan paket turlarıyla bölgeyi gezebileceğŸini kaydetti.

Kaynak: AA