Ahmet Özhan Hayranlarıyla Buluştu

Tasavvuf müziği sanatçısı Ahmet Özhan, Feshane Ramazan Etkinlikleri'nde, hayranlarıyla buluştu.

Ahmet Özhan Hayranlarıyla Buluştu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde konser veren sanatçı, "Tale al Bedru", "Adı Güzel Kendi Güzel Muhammed" ve "Gel Gör Beni" gibi sevilen eserleri yorumladı.

Özhan, ramazanın bitmesinden ötürü melal içinde olduğunu ifade ederek, ramazanın feyz ve bereketinin hiç bir ayda olmadığını dile getirdi.

Ramazanın, 11 ayın sultanı olduğuna vurgu yapan sanatçı, "Biz inşallah, ramazan boyunca tefekkürümüzle her türlü maddi, manevi ibadetlerimizle Cenab-ı Allah'ın lütfunu, keremini celb etmeye çalışmak istiyoruz. Umarız ve dileriz ki boynumuzu büküp, Cenab-ı Hak lütfeder, kerem ederse, işte o zaman bayramı bayram ederiz" diye konuştu.

Ahmet Özhan, sanat hayatı boyunca, Türk Müziği'nin popüler ve diğer alanlarında birçok ödül kazandı. Yurt içinde verdiği konserlerin yanı sıra yurtdışında festivallere katılan sanatçı, 1960'ların sonunda İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde müzik eğitimini tamamladı.

1998'de "Devlet Sanatçısı" ünvanını alan sanatçı halen, kuruluşunda yer aldığı Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun Kurucu Genel Sanat yönetmenliği görevini sürdürüyor.

Kaynak: AA