Mursi'nin Yargılanması

Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaşŸtırılan seçilmişŸ ilk CumhurbaşŸkanı Muhammed Mursi'nin, "Katar adına casusluk" yaptığŸı gerekçesiyle yargılandığŸı davanın duruşŸması 21 Temmuz'a ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mursi ve diğŸer 10 kişŸinin Kahire Ceza Mahkemesi tarafından, "Katar adına casusluk" yapmak suçlamasıyla yargılandığŸı davanın görülmesine Polis Akademisi binasında devam edildi.

DuruşŸma, savunma heyetinin taleplerinin uygulanması ve ilk tanığŸın dinlenilmesi amacıyla 21 Temmuz Salı gününe ertelendi.

Mursi ve 10 kişŸi, "ǜlkenin istihbarat birimleri, İçişŸleri BakanlığŸı ve Devlet Güvenlik Kurumu'ndan çıkan çok gizli raporları ele geçirmek ve bunu Katar'la paylaşŸmakla" suçlanıyor.

"Hapishaneler baskını" davasında, Mursi'nin yanı sıra birçok İhvan yöneticisinin de aralarında bulunduğŸu 100 kişŸiye idam, 21'ine müebbet, 8 kişŸiye ise 2 yıl hapis cezası veren mahkeme, "casusluk" davasında 16 kişŸi hakkında idam hükmü vermişŸti. Bu davada Mursi dahil 17 kişŸi ise müebbet hapis cezası almışŸtı.

Daha önce yargılandığŸı ve kamuoyunda "İttihadiyye Olayları" adıyla bilinen davada 20 yıl hapse mahkum edilen Mursi hakkında "Katar adına casusluk" ve "yargıya hakaret" suçlamasıyla açılan davalar ise henüz sonuçlanmadı.

Kaynak: AA