Canik'te Kadir Gecesi Buluşması

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Kadir Gecesi’nde Canik Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenleyecekleri ‘Dua Buluşması’na tüm vatandaşları davet etti.

Canik'te Kadir Gecesi Buluşması
Canik Belediyesi vatandaşlara hem manevi iklimine uygun dolu dolu bir gece yaşatmak, hem de mazlum coğrafyalarda zulüm altındaki Müslümanlara dua etmek amacıyla Ramazan Günleri Etkinlikleri kapsamında Pazartesi akşamı Kadir Gecesi Özel Programı düzenliyor. Başkan Osman Genç, ilki geçen yıl gerçekleştirilen etkinliği bu yıl daha kapsamlı gerçekleştirmek istediklerini belirterek, herkesin seccadesini alıp Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’na gelmesini istedi.

TERAVİH VE KUR’AN ZİYAFETİ

Binlerce kişinin bir araya geleceği ve birlikte iftarın açılacağı gecede, iftar sonrasında birlikte teravih namazı kılınacak. Gecede ayrıca Dünyaca ünlü hafızlar Mısırlı Memduh Cude Saad ve İranlı hafız Mehdi Adili Kur’an ziyafeti verecek. Gönüllerin mazlum coğrafyalar için birleşeceği gecenin ilerleyen saatlerinde ise dünyanın pek çok yerinde zulüm altında bulunan Müslümanlar için dualar edilecek. Sabaha kadar sürecek etkinlik kapsamında vatandaşlar sahuru da birlikte yapacak. Etkinlik, sabah namazının kılınmasının ardından sona erecek.

MÜSLÜMANLAR İÇİN DUA

Canik Belediyesi olarak bu tür manevi etkinlikleri önemsediklerini belirten Başkan Osman Genç, tüm vatandaşları Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda düzenlenecek Kadir Gecesi’ne davet etti. Başkan Genç, "Ay-yıldızın gölgesi altında birlik ve beraberlik örneği sergileyerek, hem güzel bir Ramazan akşamı yaşayacağız hem de Müslüman kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Canik’te anlamlı bir Kadir Gecesi geçireceğiz. Kadınlar için de yerin olacağı meydana herkesten mutlaka seccadesini alıp gelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA