Üniversite Tercihlerinde NEÜ İlk Sıralarda

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) zorlu bir sınav maratonunu geride bırakan üniversite adaylarının tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor.

Üniversite Tercihlerinde NEÜ İlk Sıralarda
Zorlu bir sınav maratonunu geride bırakan üniversite adayları, hayalini kurduğu üniversiteye yerleşebilmek için tercihlerini sıralıyor. Bu süreçte eğitim kalitesi ve güçlü akademisyen kadrosuyla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) öğrencilerin tercihlerinde ilk sıralarda yer alıyor. Tercih döneminde adaylar NEÜ hakkında ve okumak istediği bölümlerle ilgili tüm bilgileri fakültelerdeki stantlardan öğreniyor.

“NEÜ TUS’TA 15. SIRADA”

Stant açılıp tanıtım yapılan fakültelerden biri de 36 yıldır tıp eğitimini başarıyla sürdüren Meram Tıp Fakültesi… Dekan Prof. Dr. Celalettin Vatansev, “Bin 250 öğrencisi ve 280’e yakın öğretim üyesi ile Meram Tıp Fakültesi büyük bir ailedir. Her öğretim üyesine düşen öğrenci sayısı adeta özel üniversite gibi 5 öğrenciye bir öğretim üyesi düşmektedir. Uygulamalı laboratuvarlarımız var ve yurtdışına öğrenci gönderip yurt dışından öğrenci alıyoruz” dedi.

Prof. Dr. Vatansev, Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’nda 15. sırada yer aldıklarını ifade etti ve her yıl fakültelerinden mezun olan öğrencilerden 80-100 arasında doktorun uzmanlık eğitim programına yerleştirildiğine dikkat çekti.

“DİŞ HEKİMLİĞİ EĞİTİMİ DÜNYA STANDARTLARINDA”

Diş Hekimliği Fakültesi de tercih dönemi boyunca fakültelerinde öğrenim görmek isteyenleri hazırlanan rehberlik stantlarında bilgilendiriyor. Fakültelerinin dinamik ve güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Yağmur Şener, 25 öğretim üyelerinin olduğunu vurgulayarak, “Fakülteyi tesis ederken çağın imkânları ölçüsünde en modern en yeni teçhizatla donattık. Eğitim olanaklarına materyallerine çok önem verdik. Öğrencilerimiz için Türkiye’de nadir olan laboratuvarlar oluşturduk. Fantom laboratuvarı onlardan biri” dedi.

Prof. Dr. Şener, fakültelerinde öğrencilerin dünya standartlarında kaliteli eğitim alacaklarını da sözlerine ekledi.

HAVACILIK VE UZAY BİLİMLERİ MEZUNLARI PEK ÇOK ALANDA HİZMET FIRSATI BULACAK

Öğrenciler tercih yapmadan önce Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nden fakültenin 3 bölümü hakkında bilgi alabiliyor. NEÜ Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’nde Sivil Havacılık İşletmeciliği, Uçak Mühendisliği Bölümü ve yakın zamanda faaliyete geçecek Uzay ve Uydu Bilimleri bölümlerinin bulunduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Ahmet Akdemir, yakın gelecekte hava robotlarının cep telefonu gibi yaygınlaşacağını ifade ederek, “Kişisel helikopterlerin de sayısı artacak ve bu sayede bölümümüzde eğitim almış kişilere daha çok önem verilecek. Fakültemiz mezunları yakın gelecekte çok alanda hizmet fırsatı bulacaklardır” dedi.

Milli Uçak Anka başta olmak üzere birkaç özel sektörde de insansız hava aracı yapım çalışmaları ileri aşamalara geldiğini hatırlatan Prof. Dr. Akdemir, bu alanda da uçak mühendislerine ihtiyaç olacağına dikkat çekti.
Kaynak: İHA