Sevgi Evlerindeki Çocuklar İftarda Buluştu

Muğla'da 20 ayrı sevgi evinde kalan yaklaşık 100 çocuk, Bodrum'da bir araya geldi.

Sevgi Evlerindeki Çocuklar İftarda Buluştu
Muğla Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü iş birliğiyle bir restoranda düzenlenen iftar programına, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ile daire amirleri, bazı siyasi parti temsilcileri ile sevgi evlerinde yaşayan çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda konuşan Vali Çiçek, "Kimsesizlerin kimsesi olan ve her zaman bu sorumluluğu taşıyan devlet yetkililerini kutluyorum" dedi.

Çiçek, kentteki tüm ilçelerde anne ve babası olmayan ya da herhangi bir nedenle ihtiyacı olan çocukları en güzel ortamda barındırdıklarını anlattı. Sevgi evlerindeki çocukları geleceğe hazırlamak için yardım eden koruyucu aileleri de kutlayan Çiçek, çocukların bazı spor dallarında oldukça başarılı olduğuna dikkati çekti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akkuzu da yuvaların çocuk ve sevgi evlerine dönüştürüldüğünü anımsattı. Muğla'daki çocuk yuvalarının 2013 yılında hizmet dönüşümü kapsamında kapatıldığını ifade eden Akkuzu, şöyle konuştu:

"Muğla ili genelinde 20 çocuk evinde çocuklar bakılmaktadır. Bu evlerle çocuklarımızın bir mektup adresi, komşuları, mahalleleri, muhtarları oldu. Bu çok önemliydi. Yuvalarda da çok iyi bakılıyordu ancak son iki yıl içerisinde hem akademik hem uyum anlamında çocuklarımızda gözle görülür bir fark görülmeye başladı. Takdir ve teşekkür alan çocuk sayımız artıyor. Bu da bizim başarılı olduğumuzun bir göstergesidir."

Konuşmaların ardından çocuklar ve koruyucu ailelerle sohbet eden eden Çiçek, yemek yemeyen bazı çocuklara kendisi yemek yedirdi.

Kaynak: AA