Mursi'nin İdam Kararına Tepkiler

Kütahya İmam Hatip Lisesi Mezun ve Mensupları DerneğŸi (KİHMED) üyeleri, Muhammed Mursi'nin idam kararına tepki göstermek amacıyla Mısır CumhurbaşŸkanlık Sarayı, Adalet BakanlığŸı ve El Ezher ǜniversitesi'ne tepki mektubu gönderdi.

Mektupta, Mursi ile arkadaşŸlarına yönelik verilen kararların uygulanması halinde Mısır'da yeni bir kargaşŸa ve çatışŸma döneminin başŸlayacağŸı uyarısı anlatıldı.

Cumhuriyet Caddesi' PTT önündeki eylemde grup adına açıklama yapan Mustafa ǖzbey, Türkiye Müslümanları için çok önemli bir ilim ve irfan ocağŸı olan imam hatiplilerin Mısırlı kardeşŸlerinin yanında olduğŸunu söyledi.

İmam-Hatip okullarının mezunları ve mensupları olarak Muhammed Mursi ve arkadaşŸları için verilen idam kararları karşŸısında büyük bir üzüntü ve endişŸe içerisinde olduklarını dile getiren ǖzbey, şŸöyle konuşŸtu:

"Bu kararların hukuksuz olduğŸunu ve adaletin bir an önce tecelli etmesi gerektiğŸini düşŸünüyoruz. Sizin, EI-Ezher gibi kadim bir ilim merkezine ev sahipliğŸi yapan, hala fikir dünyamızı besleyen büyük mütefekkirler yetişŸtirmişŸ Mısır'ın idarecisi olarak, bir zamanlar ülkenizde misafir ettiğŸiniz Mustafa Sabri Efendilerin, Mehmet Akiflerin mirasçısı biz ilim yolcularının sözlerini dikkate alacağŸınızı ümit ediyoruz. Bildirmek isteriz ki Mursi ve arkadaşŸlarının uğŸradığŸı haksızlık ve zulüm Türkiye gençliğŸi tarafından büyük tepkiyle karşŸılanmakta, vicdanlarda derin yaralar açmaktadır. Mısır halkının önemli bir kısmının seçimlerde desteklediğŸi bu insanların geleceğŸi, artık bütün Müslümanlarla birlikte bizim de meselemiz ve gündemimiz haline gelmişŸtir. Halkınızın ve bütün Müslümanların beklentisi, Mursi ve diğŸer İhvan-ı Müslimin mensupları hakkındaki idam kararının kaldırılmasını ve onlara özgürlüklerinin iade edilmesini sağŸlamanızdır. Bizler, Türkiye'nin ümmet sevdalısı gençleri olarak, sorumluluğŸumuz gereğŸi sizi adalete, hakka ve insafa davet ediyoruz."

AK Parti Kütahya Milletvekili şžükrü Nazlı'nın da destek verdiğŸi eylem, grup üyelerinin mektuplarını postalaması ile son buldu.

Kaynak: AA