Gurbetten Memlekete İftar Programı

Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) tarafından ilçede iftar yemeği düzenlendi.

Gurbetten Memlekete İftar Programı
Merkezi İstanbul’da kurulu bulunan Tirebolu Dernekler Federasyonu tarafından Tirebolu’da düzenlenen iftar yemeğinde Fedrasyon’un yaptığı çalışmalar anlatıldı. İftar programının ardından konuşan Federasyon Başkanı Haldun Domaç, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Domaç, “ Yönetim olarak bugüne kadar Tirebolulu 85 üniversite öğrencisine burs vererek destek olduk. İletişim fakültesinin kurulması her Tirebolulu gibi üzerimize düşen görevleri yerine getirdik. Tirebolu’da su havzasına yapılması planlanan çöp tesisi konusunda yanlışlığı mahkemeye taşıyıp, lehimize sonuçlanmasını sağladık. Tabi bir çöp sorunumuz daha olduğu gerçeği bugün karşımıza çıktı. Tirebolu’ya yapılacak çöp aktarma istasyonu konusunda da çalışmalarımız olacaktır. Turizm kenti olduğu herkes tarafından ilan edilen Tirebolu’nun kalbine bir ticari liman yapılmasını idare mahkeme nezdinde açtığımız dava ile durdurduk. Limana ihtiyaç duyulması halinde balıkça barınağının olduğu yerde değil, DLH’nin belirlediği yerde yapılmasının doğru olacağı görüşümüzü paylaştık. Harşit vadisine yapılması planlanan Kuşkayası barajının tünelli değil, göletli olması yolunda hem bakanlık nezdinde, hem de ihaleyi alan firma nezdinde çalışma yaptık, sesimizi duyurduk ve projenin tünelli yapılmasını, aksi takdirde doğal yapının bozulacağını belirttik ve haklılığımız bakanlık nezdinde kabul gördü. Okullarımıza teknik teçhizat ve malzeme desteği sağladık. Milli sporcularımıza, çevre etkinliklerine, yapım ve tamir halindeki camilerimize destek olduk “dedi.

Kitap ve broşür gibi Tirebolu’yu tanıtan materyalleri ürettiklerini belirten Domaç,” İstanbul’da başladığımız Tirebolu’nun kültür ve sanatını tanıtan Tirebolu Kültür Sanat Günleri’nin sürekliliğini sağladık. Nitekim buyıl 6. Tirebolu Kültür ve Sanat Günleri’ni 25 Ekim’de Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Ayrıca Feshane Giresun Günleri’nde Tirebolu’yu belediyemiz ile birlikte temsil etmeye devam ettik.Bunlar yaptıklarımızdan bazıları. Bu çalışmaları yaparken, isimlerini sayacağım yönetim kurulumuz başarıyla görev yaptı. Necati Yılmaz, İsmet Rizeli, İsmail Somuncu, Telat Öztürk, Dilek Çöl, Kamil Sakal, Recep Karakoç, Hasan Dönmez, Ali Yılmaz, Osman Kuzu, Ahmet Durmuşoğlu, Kemal Kahya, Ferhat Taş, Dr. Ahmet Türker, Dr. Nuri Karaöz, Mehmet Yılmaz, Metin Karadeniz ileAnkara Temsilcisi Erdoğan Kara ve Bursa Temsilcisi Bülent Akça. Bu arada Tirebolulu iş adamı Turgut Bitiş maddi ve manevi katkısını esirgemedi” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 3 yıldır ilçede görev yapan Tirebolu Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’a TİRDEF adına bir şükran plaketi verildi.

Yaran’ın görev yaptığı süre içinde Tirebolu’ya yaptığı çalışmalara teşekkür edildi.

Düzenlenen iftar programına iş, siyaset çevresinden bir çok davetli katıldı.

Kaynak: İHA