Engelliler İçin İftar Sofralarından Kapak Topluyor

Kastamonu’da iftar programlarına katılan vatandaşlar, masalardaki pet şişelerin kapaklarını topluyor.

Engelliler İçin İftar Sofralarından Kapak Topluyor
Kastamonu Belediyesince gerçekleştirilen mahalle iftarlarına katılan vatandaşlar. pet şişelerin kapaklarını engelliler için topluyor. Türkiye Sakatlar Derneği Kastamonu Şubesince başlatılan kapak toplama kampanyasına destek olan vatandaşlar, ramazan süresince her akşam başka mahalledeki iftara katılıyor. Vatandaşlar, mahalle iftarlarında topladıkları kapaklarla engelli vatandaşların tekerlekli sandalye sevincine de ortak oluyor.

Bugüne kadar iftarların hemen hemen hepsine katılarak yaklaşık 10 kilogram mavi kapak topladıklarını ifade eden vatandaşlar, geçmiş yıllarda Türkiye Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen kapak toplama kampanyasıyla engellilere tekerlekli sandalye aldıklarını ve bundan da çok mutluluk duyduklarını belirterek, “Belediye tarafından hayata geçirilen sokak iftarları kapsamında her gün başka mahallede sofralar kuruluyor. İftarları takip edip nerede yapılıyorsa gidiyoruz. İftarın ardından vatandaşlar, sofradan kalkınca işimize başlıyoruz. Masaları tek tek gezerek su şişelerinin kapaklarını topluyoruz ve eve götürüp biriktiriyoruz” dediler.

Türkiye Sakatlar Derneği’nin başlattığı kampanyaya destek olmak için bu yola başvurduklarını söyleyen vatandaşlar, “Şu ana kadar topladığımız kapak miktarı 10 kilograma ulaştı. Topladığımız bu kapakları derneğe vereceğiz. Dernekte bu kapaklarla engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alacak. Engellilere kapaklarla tekerlekli sandalye alınmasına katkı vermek, bizi çok mutlu ediyor. İftar sofralarında çok sayıda mavi kapak toplanıyor. Herkes bu konuda duyarlı davranabilir” ifadesini kullandı.
Kaynak: İHA