Danışmanlık Komisyonları Çalışmalarına Devam Ediyor

Hakkari’nin Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları çalışmalarını sürdürüyor.

Danışmanlık Komisyonları Çalışmalarına Devam Ediyor
Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 6-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında Ahmedi Hani, Cumhuriyet, Uğur Sıtkı, Hamit Kesici ve Yüksekova Ram ortaokullarında tercih yapacak öğrenciler için tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti veriliyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Milli Eğitim Şube Müdürü İskender Akdoğan, Ortaöğretime Geçiş Sisteminde öğrencilerin üst eğitim programlarına yerleşmesi sürecinin önemli bir boyutunu oluşturan sınav sonrası tercih danışmanlığının mesleki rehberlik hizmetleri kapsamında yürütülen çalışmaların sonuçlarının aktarılacağı önemli bir zaman dilimini oluşturduğunu söyledi.

Akdoğan, “Bu nedenle Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminde ortak sınavlar öğrencilere sınav sonrası tercih döneminde tercih danışmanlığı hizmetinin sunulabilmesi için Tercih Danışmanlığı Komisyonu oluşturuldu. İlçede her okulda 3 rehber öğretmen olmak üzere toplam 5 okulda öğrencilerimize tercih danışmanlığı, mesleki rehberlik hizmetleri alanlarında destek veriliyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA