Silopi'de Başıboş Gezen Hayvanlar Çiftliğe Götürüldü

Silopi Belediyesi, ilçede başıboş gezen büyükbaş hayvanları toplayarak, çiftliğe götürdü.

Zabıta ekipleri, ilçe merkezinde başıboş gezen hayvanların uluslararası ipekyolu karayolunda trafik güvenliğini tehlikeye soktukları gerekçesiyle topladı.

Toplanan büyükbaş hayvanlar Başverimli beldesindeki bir çiftliğe götürüldü.

Şu ana kadar 20 hayvanı topladıklarını belirten zabıta amiri Suphi Öğel, defalarca uyarmalarına rağmen hayvan sahiplerinin bu uyarıları dikkate almadıklarını söyledi.

Öğel, şöyle konuştu:

"İlçe merkezin de başıboş bırakılan hayvanlar İlçemiz de hem görüntü kirliliğine hem de çevre kirliliğine sebep olmaktadır. Biz de belediye olarak ilçemizi yaşanılır hale getirebilmek için başıboş gezen hayvanları kiraladığımız bu çiftliğe getirdik ve bundan sonra bizim gözetimimiz de olacak. Yakalanan hayvan sahiplerine birinci defa 100, ikinci defa da 200 lira para cezasına çarptıracağız. Eğer tekrar yakalanırsa bu hayvanlar bundan sonra kamu malı olacak ve yasal işlemler yapıldıktan sonra el konulan bu hayvanlar yoksul insanlara dağıtılacak."

Öğel, hayvanların veteriner tarafından sağlık taramasından geçirileceği ve sahipleri gelinceye kadar belediye gözetiminde kalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA