Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Aile ve Sosyal Politikalar İl MüdürlüğŸü tarafından şŸehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi.

Şehit Aileleri Ve Gaziler İftarda Buluştu
Bilecik 2. Jandarma EğŸitim Tugay KomutanlığŸında düzenlenen programa Vali Nayir ve eşŸi Münevver Nayir, 2. Jandarma EğŸitim Tugay Komutanı TuğŸgeneral Halis Zafer Koç ve Nesrin Koç, Belediye BaşŸkan Yardımcısı Kadri şžentürk, Cumhuriyet BaşŸsavcısı Kamil YaşŸar, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BektaşŸ, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Genel Sekreteri Halis Nalbant, İl Genel Meclisi BaşŸkanı Serkan Yıldırım, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammed Akgül, şžehit Aileleri ve Gazileri DerneğŸi BaşŸkanı Hayati Durak ile şŸehit ve gazi aileleri ile huzurevi ve sevgi evlerinde kalan çocuklar da katıldı.

Vali Nayir, İl Müftüsü Necati AkkuşŸ'un yaptırdığŸı duanın ardından yaptığŸı konuşŸmada, Türk milletinin inancına ve kültürüne göre gıpta edilmesi ve kıskanılması gereken iki önemli makamın bulunduğŸunu, bunlardan birisinin şŸehitlik diğŸerinin de gazilik olduğŸunu söyledi.

Burada, şŸehitlik makamına mazhar olmuşŸ şŸehitlerin yakınlarıyla, gazi ve gazilerin aileleriyle birlikte iftar yapmanın mutluluğŸunu yaşŸadıklarını ifade eden Vali Nayir, şŸöyle konuşŸtu:

"Bu topraklar bize vatan olmuşŸsa içinde kutsallarımızla birlikte, huzurlu bir şŸekilde yaşŸıyorsak bunun elbette bir bedeli oldu. Bu bedeli de şŸehitlerimiz ve gazilerimiz ödedi. Onların yokluğŸuna sabreden şŸehit yakınlarımız ve yine gazilerimizin sıkıntılarına sabreden gazi yakınlarımız, bu bedeli fazlasıyla ödediler. Bundan dolayı milletimiz hem şŸehitlerimize hem de gazilerimize karşŸı vefa duygularını besliyor. Burada birliğŸimizi ve beraberliğŸimizi göstermek için gelenekselleşŸtirdiğŸimiz iftarı beraber yapıyoruz. Buradaki fotoğŸrafın, bütün ülkeye yansıması, birlik ve beraberliğŸimizin devam etmesi için elimizden gelen ne varsa yapılacağŸının bilinmesini istiyorum."

Kaynak: AA