Bandırma'dan Kısa Kısa

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Suriye'ye yönelik olası bir sınır ötesi operasyona karşŸı olduklarını söyledi.

Bandırma'dan Kısa Kısa
DışŸ politikadaki yanlışŸlıklardan dolayı ülkenin komşŸu ülke Suriye ile savaşŸ noktasına geldiğŸini ifade eden Tüm, olası bir sınır dışŸı operasyondan en çok gelecek nesilin etkileneceğŸini vurguladı.

Dünya barışŸına katkı sağŸlamak gerekirken savaşŸ hazırlığŸı tasarısında bulunmanın kabul edilemez olduğŸunu aktaran Tüm, şŸunları kaydetti:

"AKP Türkiye'de barışŸı, komşŸularımızla da kardeşŸliğŸimizi dinamitleyen bir politik hat izlemektedir. Türkiye'de barışŸın yolu öncelikle sınırımızda akrabalarımıza ve yüzlerce yıldır komşŸumuz olanlara karşŸı en güçlü dayanışŸmayı göstermek olacaktır. Esad'ın ne pahasına olursa olsun devrilmesi ekseninde ki politikalarla, ne ülkemizde ne de dünyada barışŸın sağŸlanmasına olanak yoktur. Bizler yurtta ve dünyada barışŸtan yanayız. OrtadoğŸu başŸta olmak üzere demokrasinin ve eşŸitliğŸin temel alınacağŸı barışŸtan yana bir dışŸ politika için mücadele vereceğŸiz."

-Bandırma'da, kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresi üretimi

Bandırma Gübre Fabrikaları Yönetim Kurulu BaşŸkanı Yahya Kemal Gencer, yapım çalışŸmaları sona eren kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresi üretim tesislerinde bir hafta içinde deneme üretimine başŸlanılacağŸını söyledi.

Fabrikada basına açıklama yapan Gencer, 261 milyon dolara mal olan tesiste üretilecek kalsiyum amonyum nitrat ve granül stabilize nitrat gübresinin yüzde 60'lık kısmının 3 yıl süreyle Transammonia Firması ile Alman Bay Wa AG şŸirketine, geriye kalan yüzde 40'lık kısmın ise iç piyasa ve ihracatta yönelik pazarlanacağŸını söyledi.

Aynı zamanda yeni ünitelerin 80 kişŸiye istihdam sağŸladığŸı bildirildi.

- 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, kutlamaları

Bandırma'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşŸunda bulunulması ve ardından İstiklal MarşŸı'nın okunmasıyla başŸlayan tören, Bandırma Liman BaşŸkanı Abdullah şžalcı'nın günün anlam ve önemini belirten konuşŸmasıyla devam etti:

şžalcı, bu yıl 89'uncusu kutlanan Denizcilik ve Kabotaj Bayramının Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Milletine armağŸan edilen en büyük başŸarılarından birisi olduğŸunu söyledi.

KonuşŸmanın ardından Bandırma LJelebi Limanı işŸletmesine ait römorkörler ile denize açılan protokol üyeleri deniz şŸehitleri anısına denize çelenk bırakarak saygı duruşŸunda bulundu.

- Bandırma'da hasat sezonu açıldı

Bandırma Ticaret Borsası hasat sezonunun başŸlaması nedeniyle tören düzenlendi.

Borsanın SatışŸ Salonu'da düzenlenen törende, Ticaret Borsası BaşŸkanı Halit Sezgin, işŸlemlerde online sisteme geçileceğŸini duyurdu. Yine hasat döneminin bereketli, kazançlı olması dileğŸinde bulunan Sezgin, şŸunları kaydetti:

"SatışŸ salonumuzdaki elektronik sistem Türkiye'de sadece 4 borsada var. Her şŸey laboratuvardan çıkan sonuca göre hak ettiğŸi fiyatı buluyor. ǜrettiğŸinizin karşŸılığŸını, alı terinizin karşŸılığŸını burada kuruşŸuna kadar alıyorsunuz. Borsamız 1940 yılından bu yana faaliyetini devam ettiren ve her yılda kendini gelişŸtiren, modern sisteme ayak uyduran ender borsalardan biridir. Bugün borsamızda bin ton mal satımı gerçekleşŸti. Bu kurumun değŸerini bilin."

KonuşŸmanın ardından ilçe müftüsü Süleyman Küçük dua etti ve ardından kurban kesildi.

Kaynak: AA