Kürtün'de Keklikler Doğayla Buluştu

Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 2 bin adet keklik salındı.

Kürtün'de Keklikler Doğayla Buluştu
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12.Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürlüğü tarafından 2015 yılı Doğaya Kanatlı Hayvan Yerleştirme programı kapsamında Kürtün ilçesine bağlı Karaçukur, Çayırçukur ve Taşlıca köyleri ile Özkürtün Beldesi Süme mahallesinde yaklaşık bin 900 hektarlık alan seçildi.

Keklik yerleştirmek üzere seçilen bu alanda savunmasız olduğu ilk haftada yırtıcılar tarafından zarar görmemesi için Şube Müdürlüğü ve belgeli avcıların ortaklaşa çalışmalarıyla alanda yırtıcı mücadelesi yapıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Malatya Keklik Üretme İstasyonundan alınan 2 bin adet Keklik, tespit edilen bin 900 hektarlık sahaya homojen olarak 60 ve 100’lü gruplar halinde yerleştirildi. Alana yerleştirilen keklikler 2 hafta boyunca takip edilerek adapte olmaları sağlanacak.

Keklik salınan bölge 3 yıl süreyle ava kapatılırken, Şube Müdürlüğü ile Karaçukur, Çayırçukur ve Taşlıca köyleri ile Özkürtün Beldesi arasında yapılan protokol çerçevesinde Kekliklerin korunması ortaklaşa gerçekleştirilecek.
Kaynak: İHA