Eskişehir'den Kısa Kısa

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Yaz Spor Okullarına kayıtlar başŸlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, çocuklarının tatil dönemlerini verimli bir şŸekilde geçirmeleri için basketbol, voleybol, tekvando ve badmintona kadar 6 branşŸta eğŸitim verilecek.

Yetkililer, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşŸların, Odunpazarı Belediyesi Mehmet Terzi Spor Salonu'na ve Büyükdere Mahallesi Kaplanlı caddesi numara 53 adresinde bulunan Odunpazarıspor Kulübüne başŸvuruda bulunabileceklerini belirtti.

Son kayıt tarihinin 15 Haziran olan Odunpazarı Yaz Spor Okullarına, "2000-2001, 2002-2003, 2004-2005, 2006-2007" doğŸumlular kayıt yaptırabileceğŸi kaydedildi.

- EskişŸehir'de kültür sanat

Odunpazarı Belediye BaşŸkanı Kazım Kurt, "Mingitav Kafkas Halk Dansları TopluluğŸu" gösterisine katıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kuzey Kafkas Karaçay Balkar Kültür ve YardımlaşŸma DerneğŸinin 23'üncü KuruluşŸ yıldönümü sebebiyle kutlamalar yapıldı.

Anadolu ǜniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşŸen gösteriye, EskişŸehir Karaçay- Balkar DerneğŸi BaşŸkanı Musa Korkmaz, Yalova Balkar DerneğŸi BaşŸkanı, Afyon Balkar DerneğŸi BaşŸkanı ve çok sayıda Balkar halkı katıldığŸı belirtildi.

BaşŸkan Kurt, sivil toplum örgütlerine desteklerinin devam ettiğŸini belirterek "Yerel yönetimler halkıyla birlikte vardır ve temsil ettiğŸi halkın değŸerlerine sahip çıkmak zorundadır. Kültürün yok olmaması, ayakta kalması direnmeye, mücadeleye bağŸlıdır. Bu mücadeleyi birileri verecek kültür ayakta kalacaktır" ifadelerini kullandı.

- Dünya çevre günü öğŸrencilerle kutlandı

LJevre Haftası kapsamında Bilim Deney Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte öğŸrenciler çevreye sahip çıkmanın ve geri dönüşŸümün bilinci konusunda yaratıcı çalışŸmalar gerçekleşŸtirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi LJevre Koruma ve Kontrol Dairesi BaşŸkanlığŸı, Sosyal Hizmetler Daire BaşŸkanlığŸı Bilim Deney Merkezi ve LJocuk Hakları Birimi çocuklarda çevre duyarlılığŸının gelişŸmesi, çevresel değŸerlere sahip çıkılması ve her çocuğŸun sağŸlıklı ve dengeli bir çevrede yaşŸama hakkı olduğŸuna vurgu yapılması amacıyla çim adam atölyesi ve atık malzemeler ile doğŸaçlama ritm çalışŸması düzenledi.

ǖğŸrencilerin çevreyi gelişŸtirmek, çevre sağŸlığŸını korumak, çevre kirlenmesini önlemek ve geleceğŸe temiz bir dünya bırakmak için tüm insanların çevre bilinci ve saygısını kazanması gerektiğŸi konusundaki bilgi ve hassasiyetlerini pekişŸtirdiğŸi kaydedildi.

Kaynak: AA