AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

Günün öne çıkan gelişŸmeleri saat 13.00 itibarıyla şŸöyle:

1- Milletvekili genel seçiminin ardından

- CumhurbaşŸkanı Recep Tayyip ErdoğŸan, AK Parti Genel BaşŸkanı ve BaşŸbakan Ahmet DavutoğŸlu'nu CumhurbaşŸkanlığŸı Sarayı'nda saat 17.00'de kabul edecek.

- DavutoğŸlu, seçim sonuçlarına ilişŸkin partinin üst düzey yöneticileriyle değŸerlendirmelerini sürdürüyor.

- MHP Kocaeli İl BaşŸkanı Aydın ǜnlü, milletvekili genel seçiminde partilerinin bazı oylarının kayıp olduğŸu, bazılarının da yanlışŸ yazıldığŸı iddiasıyla seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini bildirdi.

(09.29/11.56/12.10)

2- BaşŸbakan Yardımcısı Yalçın AkdoğŸan, "Tahammülsüz, eleşŸtiriye kapalı bir anlayışŸ istediğŸi kadar oy alsın demokrat olamaz. KonuşŸan Türkiye'ye susturucu takmaya çalışŸıyorlar" dedi.

(10.23)

3- HDP EşŸ Genel BaşŸkanı Selahattin DemirtaşŸ, üzerilerindeki sorumluluğŸu ve yükü bildiklerini ifade ederek, Türkiye'de kaosa, gerilime, güvensizlik ortamına, istikrarsızlığŸa izin vermeyeceklerini belirtti.

(12.40)

4- Anadolu Cumhuriyet BaşŸsavcılığŸı, yeniden görülen ve 236 sanığŸın beraat ettiğŸi "Balyoz Planı" davasında, sanıklar LJetin DoğŸan, İhsan Balabanlı, Behzat Balta, Mehmet Kaya Varol, Metin Yavuz Yalçın, Erdal Akyazan ve Emin Küçükkılıç hakkındaki kararın, "usul ve yasaya aykırı olduğŸu" gerekçesiyle temyiz edilmesine karar verdi.

(12.02)

5- Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi, ilk seansı önceki kapanışŸa göre 429,07 puanlık yükselişŸle 78.234,48 puandan tamamladı.

(12.38) (FotoğŸraflı)

6- Tüketici Fiyatları Endeksi (TǜFE) ve Yurt İçi ǜretici Fiyat Endeksi (Yİ-ǜFE) ile indirgendiğŸinde geçen ay en fazla reel getiriyi avro sağŸladı.

(10.31)

7- 28 şžubat dönemine ilişŸkin, "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebren devirmeye, düşŸürmeye işŸtirak" suçundan 103 sanığŸın yargılandığŸı davanın 77. duruşŸması başŸladı.

(10.28) (FotoğŸraflı)

8- KKTC CumhurbaşŸkanı Mustafa Akıncı ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis birlikte tiyatro oyununu izledi.

(09.18) (FotoğŸraflı)

9- ABD'nin Güney Carolina eyaletinde oluşŸturulan soruşŸturma kurulu (jüri), siyahi şŸüpheli Walter Scott'u öldüren beyaz polis Michael Slager'in kanunsuz silah kullanıp cinayet işŸlediğŸine karar verdi.

(02.29)

10- Mısır mahkemesi, 70'den fazla kişŸinin hayatını kaybettiğŸi ve "ülke futbol tarihinin en büyük trajedisi" olarak kabul edilen "Port Said katliamı" davasında, 11 kişŸinin idamına karar verdi.

(12.22)

11- İsrail'in, "düşŸman tarafından radyoaktif saldırıya uğŸraması halinde ülkenin ne şŸekilde etkileneceğŸini" ölçmek amacıyla nükleer materyal içeren patlayıcı test ettiğŸi iddia edildi.

(11.39)

12- Malezya'nın Tayland sınırı yakınında Perlis eyaletinde yapılan kazılarda, insan tacirlerinin kurbanı olan 7 kişŸinin daha cesetlerinin bulunduğŸu bildirildi.

(11.45)

13- Bursa'da, TOFAşž Türk Otomobil Fabrikası Aşž tesislerinde bir grup işŸçi, geçen ay üretimin durmasına yol açan eyleme katıldığŸı gerekçesiyle iki kişŸinin işŸten çıkarıldığŸını ileri sürerek, oturma eylemi başŸlattı.

(11.16) (FotoğŸraflı/Görüntülü)

Kaynak: AA