Hükümlüler Çevre Temizliği Yaptı

Fethiye ilçesinde denetimli serbestlik kapsamındaki 22 hükümlü, gönüllülerle Çalış Plajı'nda çevre temizliği yaptı.

Hükümlüler Çevre Temizliği Yaptı
Fethiye Kaymakamlığı Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen "Temiz Plaj Temiz Çevre İçin Biz de Varız Projesi"nin 4'üncü ayağında Çalış Plajı temizlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamına alınan çevre temizliğine, 22 hükümlü ile gönüllüler katıldı.

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin toplumda çevre bilincini oluşturmak amacıyla başlatıldığını söyledi. Kaymakamlık olarak projeye destek verdiklerini kaydeden Çalık, hükümlüler için hazırlanan sosyal projenin son temizlik etkinliğini 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne denk getirerek, farkındalık yarattıklarını ifade etti.

"Dünya hepimizin ve daha gelecek, yaşayacak çok nesiller var" diyen Çalık, şöyle konuştu:

"Çevreyi kirleterek, bozarak yaşanmaz hale getirmemeliyiz. İnsanlarımızı bu konuda vicdan muhasebesi yapmaya davet ediyorum. Tüm kainat insanın yaşaması üzerine kurulu bütün canlılar da bu döngü içerisinde yerini alıyor. Hep birlikte yaşanabilir bir dünyayı gelecek nesillere bırakmak için elimizden geleni yapmalıyız."

- Diğer ilçelerde de sürecek

Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ise Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak proje kapsamında bu yıl 4'üncü kez çevre temizliği yapıldığını anlattı.

Projeyi gelecek yıl Seydikemer, Dalaman ve Ortaca ilçelerinde de sürdürmeyi planladıklarına değinen Yılmaz, amaçlarının hem hükümlülere çevre bilincini aşılamak hem de topluma çevre konusunda mesaj vermek olduğunu belirtti.

Yılmaz, herkesin atığını yanında götürdüğü takdirde çevre temizliği faaliyetlerine gerek kalmayacağının altını çizdi.

Kaynak: AA