Türel'den MHP İl Başkanı Kaya'ya Yanıt

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, MHP İl Başkanı Ali Adnan Kaya'nın bugün düzenlediği basın toplantısındaki iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.

Türel, yaptığı yazılı açıklamada, 2004-2009 döneminde Antalya tarihinde eşi görülmemiş projelere imza attıklarını belirtti. Hacim ve yatırım bedeli olarak kendilerinden önceki tüm dönemlerde yapılmış işlerin toplamından fazla işler yapıp, eserler kazandırdıklarının altını çizen Türel, şunları kaydetti:

"Dünya incisi diye bildiğimiz Antalyamız alt ve üst yapı açısından çökmek üzereydi ve acil müdahale gerekiyordu. Tüm bu hizmetleri en iyi şekilde yaptık. Bizden sonraki beş yılda belediye yönetimine gelenlerin yaptıkları, daha doğrusu yapmadıkları ortada. Bu şehre beş yıl değil, on beş yıl kaybettirdiler. Her şey geri gitti. Adeta zaman durdu. İlk yılları ile son yılları arasında zaman geçmedi sanki. Ortada hiçbir şey yoktu. Bütün bu süreyi bir yandan ağlayarak, şikayet ederek, bir yandan da bize çamur atarak, iftira atarak geçirdiler."

- "Dava açılmamış, soruşturma izni verilmemiş tek belediye başkanıyım"

Türel, kendisi ve iftiraya uğrayan tüm çalışma arkadaşlarının yapılan haksız suç duyuruları için adliyelere gidip, savunmalarını yaptıklarını ve hepsinden tek tek aklandıklarını ifade etti.

"Ben üstelik milletvekili dokunulmazlığına sığınmadan, tüm dosyaların yürütülmesini bizzat kendim talep ederek, aklandım" ifadesini kullanan Türel, şöyle devam etti:

"Halkıma ve adli yetkililere hesabımı verdim. Alnım ak, yüzüm açıktır. O nedenle her yerde söyledim, şimdi tekrarlıyorum: Türkiye'de hakkında dava açılmamış, soruşturma izni verilmemiş tek belediye başkanıyım. Siyasi rakipler yıllardır hep aynı taktiğe başvuruyorlar. Seçimler yaklaştıkça, kötü gidişlerini fark edince doğrudan iftira ve çamur atma ipine sarılıyorlar. Hepsi böyle. Hep aynı yöntemle kendilerine menfaat sağlama peşindeler. Amaç, çamur at, izi kalsın. Amaç, kirli politika yapıp oy çalmak. Dün Akaydın yapıyordu, bugün Ali Adnan Kaya yapıyor. Siyasetçinin asıl işi hizmet etmektir. Projeler üretmektir. Bunların bir tane projesini duydunuz mu? Bir tane somut eserden bahsettiler mi? Yok."

- "Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok"

Menderes Türel, AK Parti'nin sadece somut projelerle halkın karşısına çıktığını belirtti.

"Bunlar yine mahcup oldular ve yetersizliklerinin verdiği kuyruk acısıyla başladılar iftiraya, çamur atmaya" diyen Türel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Biz, sabah akşam çalışıp kentimize, halkımıza hizmet üretiyoruz. Her şey yasalara uygun olarak yapılıyor. Her hesabımız ortada. Her zaman düzenli olarak denetleniyor. Veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Belediyemizin araçlarının sigorta alımı bizden önceki Akaydın döneminde de doğrudan temin yöntemiyle yapılmış. Bu çerçevede 410 araçtan 2014 yılında sigortası biten sadece 46 itfaiye aracının 20 Ağustos 2014 tarihinde doğrudan temin yöntemiyle sigortası yaptırılmıştır. Bu alımda da 4734 sayılı Kanun'la belirtilen yöntemle en düşük teklifi veren firmadan alım yapılmıştır. Ayrıca sigorta bedelleri Hazine Müsteşarlığı tarafından yıllık olarak belirlenir ve tüm halkımız buna göre sigorta yaptırır. Bir firmanın kayrılması söz konusu olamaz. 2015 mali yılından itibaren sigorta hizmeti alımlarında diğer alımlarımızda olduğu gibi açık ihale usulü esas alınmış, 6 Nisan 2015 tarihinde açık ihale yapılmıştır."

Türel, diğer yandan matbaa ve promosyon malzemesi alımlarının 4734 sayılı Kanun'a tamamıyla uygun olarak yapıldığına işaret etti.

Adı geçen kanunun 22/d bendine göre yapılan alımda teklif toplama şartı aranmazken, 5 firmadan teklif alındığını kaydeden Türel, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Bu teklif alınan firmalardan birisi, Akaydın'ın yargılandığı dikiş kutularını belediyeye satan firmadır. Teklif alınan firmalardan en düşük bedeli teklif eden firmadan alım yapılmıştır. Her şeyimiz açıktır, kanunlara uygundur. Bizim veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yoktur. Ellerinde hiçbir somut delil olmadan yuvarlak laflarla şaibe yaratmaya çalışmak, kirli siyasetin daniskasıdır. Siyasetçinin ilk görevi, soyut sorularla demagoji yapmak değil, hizmet üretmek, proje üretmektir. Hodri meydan."

Kaynak: AA