Siirt'te 'Florlu Vernik' Uygulaması

Siirt'te ana sınıfı öğrencilerine, ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimleri ve tarama faaliyetleri ile birlikte, florlu vernik uygulaması yapıldı.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından 2014-2015 eğitim öğretim yılında, 60 ayını doldurmuş ana sınıfı öğrencilerine yönelik olarak, ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimleri ve tarama faaliyetleri ile birlikte, florlu vernik uygulaması yapıldı.

Uygulama hakkında bilgi veren Siirt İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Bahadır Özdemir, anasınıflarında eğitim verecek sağlık personeline, koruyucu ağız diş sağlığı ve flor vernik uygulama eğitimini pratik ve teorik olarak verdiklerini söyledi.

Özdemir, "Sağlık personellerimiz, diş hekimimiz gözetiminde anasınıflarında vernik uygulamalarına başlamış olup bu kapsamda ilimiz Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu'nda flor vernik uygulaması yaptı. Bakanlığımızın hediye ettiği diş sağlığı setli kalemlikler öğrencilere dağıtıldı. Merkez Toplum Sağlığı Merkezi diş hekimlerimizden Ebru Tutkun Alper tarafından diş fırçalama eğitimi verildi" dedi.

Kaynak: AA