Makedonya'da 'Ustadan Çırağa' Sergisi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Balkanlar'daki beş ülkede uygulanan "Ustadan Çırağa Projesi" kapsamında verilen el sanatları kurslarına katılan kursiyerlerin hazırladığı eserler, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te sergilendi.

Makedonya'da 'Ustadan Çırağa' Sergisi
Proje kapsamında verilen kursların tamamlanması dolayısıyla tarihi Türk Çarşısı'ndaki bir otelde düzenlenen sertifika töreni ve sergide konuşan Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi, iki yıldır devam eden el sanatları kurslarına yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.

Bahçi, bugün sertifikalarını alan kursiyerlerin asırlar öncesine ait el sanatlarını Türkiye'den gelen tecrübeli ustaların katkılarıyla gelecek nesillere taşıyacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje kapsamında kursların verildiği diğer ülkelerdeki kursiyerlerle birlikte eylül ayında Türkiye'de büyük bir sergi açmayı planladıklarını ifade etti.

Konuşmaların ve sertifika takdiminin ardından ziyaretçiler, kursiyerlerin yaptığı eserleri görme imkanı buldu.

"Ustadan Çırağa Projesi" kapsamında Makedonya'nın yanı sıra Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova ve Romanya'da el sanatları kursları verildi. Türkiye'den gelen ustalar bu ülkelerdeki kursiyerlere hat, ebru, sim sırma, tel kırma, telkari, kazaziye ve ahşap oymacılığı eğitimi verdi.

Kaynak: AA