HDP'ye Saldırı İddianamesi Kabul Edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Merkezine, 18 Nisan 2015'te silahlı saldırı düzenledikleri gerekçesiyle 2 kişi hakkında hazırladığı iddianame, Ankara 32. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, HDP'nin mağdur, Ahmet Yavuz ile Erdem Nacar'ın müşteki olduğu belirtildi.

Burak Karslı ile Kenan Berkay Şipal'in şüpheli olarak yer aldığı iddianamede, Şipal'in eyleminden dolayı, 19 Nisan 2015'te Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandığı hatırlatıldı.

Bazı müşteki ifadelerine de yer verilen iddianamede, Ahmet Yavuz'un HDP genel merkezi binasında güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, olay günü bina içinde bulunduğu sırada, bir el silah sesi duyarak dışarı çıktığı, polis memuru Erdem Nacar'ın ateş etmesi üzerine şüphelilerin kaçtığını anlattığı kaydedildi.

HDP'den herhangi bir yetkilinin olay nedeniyle şikayetçi olmadığı vurgulanan iddianamede, olay yeri inceleme ekiplerince HDP Genel Merkezi binasında yapılan incelemede, giriş kapısı sol tarafında bulunan Türk Bayrağı ile parti bayrağına saçma isabetine benzer deliklerin mevcut olduğu, arkasındaki duvarda da av tüfeği saçmalarının isabetine benzer izlerin tespit edildiği belirtildi.

Olayda kullanılan av tüfeğinin şüpheli Şipal'in yer göstermesi sonucu çalıştığı otoparktaki kulübede ele geçirildiği ifade edilen iddianamede, olay yerinde ele geçirilen av fişeklerinin, bu av tüfeğinden atıldığının tespit edildiği bildirildi.

İddianamede, şüphelilerin, "Siyasi hakların kullanmasını engellemeye teşebbüs", "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması talep edildi.

Kaynak: AA