Bingöl'deki Terör Saldırısı

Bingöl'ün Genç ilçesinde yol kontrolü yapan güvenlik güçlerine ateş açılması sonucu çıkan çatışmada 4 terör örgütü mensubunun ölü ele geçirildiği olayla ilgili yargılanan 2 sanık 5 yıl yedişer ay hapis cezasına çarptırıldı.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu bulundukları Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) katılan sanıklar Ali Kılıçgedik ve Erhan Şenyuva savunmalarını yaptı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya verdiği aranın ardından sanıkların "Terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıl yedişer ay hapis cezasına çarptırılmasını kararlaştırdı.

- Olay

Yenişehir Mahallesi'nde 9 Ekim 2014'te Emniyet Müdürü Atalay Ürker'in ağır yaralandığı, Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ile Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Hüseyin Hatipoğlu'nun şehit olduğu, koruma görevlisi polis Uğur Atlı'nın da yaralandığı silahlı saldırının ardından olayın faillerinin bulunması için araştırmaların devam ettiği sırada Genç ilçesinde yol kontrolü yapan polis ekiplerine bir araçtan ateş açılmıştı.

Çıkan çatışmada araçta bulunan terör örgütü mensupları Ali Bozan, Emre Ekinci, Ramazan Özmaskan ve Ömer Topal ölü ele geçirilmiş, sürücü Erhan Şenyuva kaçmıştı.

Bir süre sonra yakalanan sürücü Şenyuva ile örgüt mensuplarına araçla öncülük ettiği bildirilen sanık Ali Kılıçgedik tutuklanmıştı.

Kaynak: AA