Başkale'de Siyah Poşet Yasaklandı

Başkale Belediyesi, atık plastikten üretilen ve kanserojen riski taşıdığı belirtilen siyah poşetlerinde gıda maddesi taşınmasına yasak getirdi.

Başkale'de Siyah Poşet Yasaklandı
Belediyesi Meclisi, üretiminde zararlı kimyasallar bulunan ve insan sağlığı için tehlike oluşturan siyah poşetlerin kullanımını yasakladı.

Belediye Konferans Salonunda Belediye Başkanı İhsan Güler başkanlığında yapılan toplantıda, çevre ve insan sağlığı için siyah poşetin yasaklanması kararı alındı.

Toplantıda, atık plastikten üretilen, içinde zararlı ve kanserojen riski taşıyan siyah poşetlerin, gıda ürünlerinin taşınması ve muhafazasında kullanılmasının insan sağlığı açısından risk taşıdığı belirtildi. Bu nedenle Belediyesi Meclisi, aldığı karar doğrultusunda gıda maddelerinin siyah renkli torbalarda taşınmamasına ve muhafaza edilmemesine karar verdi.

Özellikle gıda ile temas eden ürünlerin taşınacağı veya muhafaza edileceği market, manav, bakkal ve pazarlarda siyah poşetin kullanılamayacağı ifade edildi.

Karar sonrası, Başkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, esnafları bilgilendirmek ve siyah renkli naylon poşet kullanımının önüne geçmek amacıyla denetimlere başladı.

İlk olarak esnaf, yapılan anons, el bildirisi ve denetimlerle bilgilendirildi.

Kaynak: AA