Bakan Taner Yıldız, Esnafı Ziyaret Etti

Kayseri’de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, esnafı gezerek vatandaşlara çiçek dağıttı.

Bakan Taner Yıldız, Esnafı Ziyaret Etti
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve milletvekili adayları ile birlikte yaptığı seçim çalışmaları kapsamında esnafları ziyaret ederek vatandaşlara çiçek dağıttı.

Vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektiren Taner Yıldız, onlardan gelen talepleri de dinledi. Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bugün il başkanımızın ve SKM başkanımızın çizdiği güzergahta vatandaşımızla, esnafımızla bir araya geliyoruz. Onlarla selamlaşıyoruz. Onlara çok şey anlatmamıza gerek yok. Bütün vatandaşlarımız başbakanımızın dediği gibi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında girme hedeflerimizi biz inşallah devam ettiriyoruz. Bunda bir kesintiye uğrama söz konusu değil. İstikrarı, Türkiye’deki bütün bu yapıyı kimse AK Parti ile yaptıklarıyla alakalı ‘Bu yanlıştı’ diyemiyor. Ama bunun ilerletilmesi, genişletilmesiyle alakalı mutlaka bu çalışmaları inşallah hafta sonu yapılacak 7 Haziran seçimleriyle beraber istikrarın devamına inşallah vatandaşımız karar verecektir. Biz böyle inanıyor ve ümit ediyoruz. Türkiye büyümesini inşallah sürdürecektir” dedi.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları ve yatırım yapılacaklara ne gibi teşvik uygulanacağı konusunda bilgiler veren Bakan Yıldız, “Yerli kömür ile alakalı 5. Bölge teşviklerinden yararlanacaklar, nerede yapıyor olursa olsun. Enerji tasarrufuyla alakalı, enerji verimiyle alakalı da keza aynı şey. İster Kayseri’de yapsın, ister İzmir’de, ister Hakkari’de mutlaka 5. Bölge teşviklerinden yararlanacak. Su kaynakları gibi, güneş gibi, rüzgar gibi. Türkiye’nin artık dört bir yanında görme imkanımız var. jeotermal bulunduğu coğrafyada görme imkanımız var. biz yerli kaynaklarımızı artıracağız. Yenilenebilir kaynaklarımızı artıracağız ki her birimizin müşteki olduğu doğalgaz ithalatını azaltıyor olalım. Biz bunu başaracağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA