Ağrı'da İhtiyaç Sahibi Ailelerle İftar

Ağrı Valiliği tarafından, ihtiyaç sahibi ailelere stadyumda iftar verildi.

Ağrı'da İhtiyaç Sahibi Ailelerle İftar
Ağrı Sosyal ve Yardımlaşma Vakfı (SYDV) ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün belirlediği ihtiyaç sahibi yaklaşık bin 200 kişi, Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadyumu'ndaki iftar programında bir araya geldi.

Vali Musa Işın, protokol üyeleriyle aileleri masalarında ziyaret ederek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Işın, burada yaptığı konuşmada, mübarek ayda ailelerle bir araya gelmenin huzurunu ve mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, ramazanın zenginin fakiri, fakirin zengini hatırladığı bir ay olduğunu söyledi.

Bereketli bir ay olduğunu belirten Işın, "Ağrılıların dinlerinde ne kadar samimi olduğunu biliyorum. Onun için de sizleri çok seviyorum. Allah bu dindarlığınızı Peygamber sevginizi daim etsin. Dininize olan bağlılığınızda hiçbir eksilme meydana gelmesin. Bu nedenle çocuklarımızı geleneklerimize, göreneklerimize, inançlarımıza ve islami terbiyeye göre yetiştirelim" diye konuştu.

Işın, çocukların İslami terbiyeyle büyütülmesi gerektiğini vurgulayarak, ailelerden çocuklarını Kur'an kurslarına göndermelerini istedi.

"Çocuklarımız Kuran-ı Kerim'i öğrensinler, dinlerini öğrensinler. Peygamberimizi hem öğrensinler hem sevsinler. Eğer bunu yapmazsanız çocuklarınızdan size hayır gelmez. Siz inançlısınız, onun için çocuklarınızı da kendiniz gibi yetiştirin" diye konuşan Işın, herkesin çocuklara sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Kaynak: AA