Türk Diyanet Vakfı'nın 'İyilik Sofraları'

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Antalya Şubesi ve Antalya Müftülüğü tarafından iftar sofrası kuruldu.

Türk Diyanet Vakfı'nın 'İyilik Sofraları'
Cam Piramit'te düzenlenen iftar programına, şehit ve gazi aileleri, mülteciler, emekli din görevlileri, il ve ilçe müftülük çalışanları katıldı.

TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin yaptığı konuşmada, TDV'nin kurulduğu günden bu yana katettiği yolla iyilik hareketi haline geldiğini söyledi.

Vakfın, toplumsal barış ve huzuru, toplumun dini, sosyal ve kültürel gelişimine yönelik her faaliyeti önemsediğini belirten Bilgin, "Türkiye Diyanet Vakfı, yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, ülkemizde ve yedi kıtada insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonuyla hareket etmektedir" dedi.

Bilgin, vakfın kuruluş amacı doğrultusunda Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerine önemli ölçüde destek verdiğini, camiler, Kur'an kursları, müftülük ve eğitim merkezlerinin hizmete yönelik ihtiyaçlarını karşıladığını kaydetti.

- "TDV, mağdur insanlara yardım eli oldu"

Vakfın yurt içinde ve yurt dışında bazen cami, bazen Kur'an kursu, bazen de okul olduğunu dile getiren Bilgin, "Türkiye Diyanet Vakfı, mağdur ve mazlum coğrafyalara umut oldu. Filistin'e umut, Gazze'ye ışık oldu. Türkiye Diyanet Vakfı, Uzak Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar çeşitli coğrafyalarda dil, din, ırk gözetmeden mağdur insanlara yardım eli oldu" diye konuştu.

Bilgin, vakfın kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli geliştirdiğini anlatarak, bugün Türkiye'de 997 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle uluslararası bir sivil toplum kuruluşu haline geldiğini aktardı.

Antalya Müftüsü Osman Artan da müftülük olarak TDV ile her yıl iftar programıyla şehrin bütün kesimlerini bir araya getirmeyi amaçladıklarına dikkati çekti.

"Birlikte, beraberlikte rahmet vardır" diyen Artan, ramazanın rahmet ve bereket ayı olduğunu hatırlattı.

Ramazanda sayılı günlerin çok çabuk gelip geçtiğini vurgulayan Artan, toplu halde yapılan iftarların bu aya ayrı bir güzellik kattığını sözlerine ekledi.

Programa, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mitat Yolcu da katıldı.

Kaynak: AA