Kars'ta Ramazan Denetimleri Devam Ediyor

Kars Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Ramazan denetimlerini sıklaştırdı.

Kars'ta Ramazan Denetimleri Devam Ediyor
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, Karslı vatandaşların Ramazan ayını sağlıklı ve huzurlu geçirebilmeleri için bu dönemde toplu iftarların yapıldığı yerler, buralara yemek sağlayan şirketler, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık yapan yerlere yetkili personellerce denetimler yapıldığını belirtti.

Düzgün, Ramazan ayı denetimlerinde özellikle imalathane ve satış yerlerinde hijyen şartlarının yanı sıra kullanılan ürünler, son kullanma tarihleri, depolama şartları yönünden sıkı bir şekilde denetlendiğini ifade etti.

Düzgün, “Karslıların güvenilir gıda tüketmelerini sağlamak bizim en önemli görevimiz. Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok. Bu açıdan işletmelerimizin titiz ve dikkatli davranmalarını istiyoruz. Hiç kimsenin bu ayda yoğunluğu bahane ederek hijyenden ödün vermesini kabul etmeyiz” dedi.

Denetimlerin ramazan ayı boyunca devam edeceğine dikkat çeken İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün, tüketimi artan ürün üreten ve satan işyerlerini denetlediklerini kaydetti.

Vatandaşların gördükleri aksaklıkları 174 Alo Gıda Hattına ya da bizzat İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine bildirmelerini isteyen Düzgün, hijyenik ve uygun olmayan ortamlarda gıda üreterek halkımızın sağlığıyla oynayanlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini ve mevzuatta yer alan cezaların uygulanacağını vurguladı.

Dr. Hüseyin Düzgün, vatandaşların gıda konusunda şüpheli gördükleri olumsuzlukları 174 Alo Gıda hattına bildirmeleri durumunda yapılan ihbar ve şikayetler en kısa sürede değerlendirileceğini bildirdi.
Kaynak: İHA