Güngören'de Solüsyonlu Dolandırıcılık

Güngören'de bir esnafı, paralarını solüsyonla katlayacağını söyleyerek dolandırdığı öne sürülen Kamerun uyruklu bir kişi tutuklandı.

Güngören'de Solüsyonlu Dolandırıcılık
Güngören'de Solüsyonlu Dolandırıcılık
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne 11 Haziran'da müracaatta bulunan Y. U. (45), Gençosman Mahallesi'nde çanta ticareti yaptığı iş yerine gelen Kamerun uyruklu A. ile yanında bulunan ve tercüman olduğunu söyleyen A'nın 100 bin dolar değerinde çanta almak istediklerini söylediklerini anlattı.

Bu kişilerin, "ellerinde özel bir solüsyon olduğunu, bu solüsyon aracılığıyla bin doları iki bin dolar yaptıklarını ve bu paranın 400 dolarını döviz bürosunda bozdurduklarında herhangi bir sorun çıkmadığını" belirttiklerini söyleyen Y.U, iki kişinin kendisinden alacakları çantanın parasını ödeyebilmek için 50 bin dolar istediğini dile getirdi.

Y.U, söz konusu kişilerin kendisinden istedikleri parayı solüsyon aracılığıyla 150 bin dolar yapacaklarını söylemeleri üzerine, bu kişilere 50 bin dolar verdiğini ifade ederek, şüphelilerin 50 bin doları pudra ve solüsyonla karıştırıp bantladıklarını, paranın 24 saat sonra 150 bin dolar olacağını söyleyerek iş yerinden ayrıldıklarını aktardı.

Bir süre bekledikten sonra bu kişilere ulaşamadığını bildiren Y.U, bu kişilerden şikayetçi olduğunu belirtti.

İhbar üzerine harekete geçen Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri, iş yerindeki solüsyonlu paranın bulunduğu paketi açtığında 40 bin 500 dolar sahte para ile şişe halinde solüsyon buldu.

Polis ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda, tercüman olduğunu beyan ederek dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Kamerun uyruklu A. H'yi (43) yakaladı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.H, tutuklandı. Diğer şüphelinin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA