Suriyeli Mağdurlara Un Yardımı

Hayrat İnsanı Yardım Derneğince Suriye'deki savaş mağdurlarına ulaştırılması amacıyla hazırlanan un yüklü tır, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine yola çıktı.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, Suriye'deki ihtiyaç sahibi mazlumlara biraz olsun yardımcı olabilmek için bir araya geldiklerini ifade etti.

Çoban, "Oradaki kardeşlerimizin dünyadaki tüm insanlardan daha fazla sevgiye, desteğe, ilgiye ve gıdaya ihtiyacı var. Umarım gönderilen yardımlar ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılar" dedi.

Hayrat İnsanı Yardım Derneği Temsilcisi Mesut Hızarcı, Suriye'deki mağdurlara yönelik bir tır dolusu un yardımında bulunduklarını belirterek, "Türkiye'nin komşusu mazlum durumdaki Suriye halkına uygulanan un ambargosunu delmek istiyoruz" dedi.

Zalime karşı mazlumun yanında olunduğunu göstermek istediklerini aktaran Yılmaz, ensar ruhunu canlı tutma amacıyla Suriye'ye yardım topladıklarını kaydetti.

Hisar Araştırmaları ve Eğitim Derneği Başkanı Ali Başar da Suriye'ye yardım taşıyan 127. tırı uğurladıklarını belirtti.

Ramazan ayının bereketi ile kısa sürede bir tır dolusu unu topladıklarını dile getiren Başar, "İnşallah bu faaliyetimiz hayırlara vesile olur. Ramazan-ı Şerifi Cenab-ı Hakk hepimiz için hayırlı eylesin. İnşallah memleketimiz için hayırlı kararlar verilmesine vesile kılsın" dedi.

Konuşmaların ardından edilen dua ile tır uğurlandı.

Kaynak: AA