'Melek Yatırımcı Atölyesi'

Denizli'de girişimcilik ve yatırımcılığı özendirmek amacıyla "Melek Yatırımcı Atölyesi" gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Denizli İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Civan Sözkesen, Pamukkale Üniversitesi Teknokent binasındaki etkinlikte, Türkiye'de girişimci ve "melek yatırımcının" artması için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için her yıl en az 100 bin kişinin iş alanına katılması gerektiğini bildiren Sözkesen, bu tarz etkinlikler düzenleyerek yeni girişimcilerin ortaya çıkması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

"Melek yatırımcılık", "melek girişimcilik" kavramlarının son zamanlarda çok etkili olduğunu vurgulayan Sözkesen, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki aylarda Geleceğin Gücü Girişimciler (G3) Forumu düzenleyeceğiz. Bu forum, Türkiye'nin en büyük girişimcilik zirvesidir. Ayrıca Türkiye'nin ilk hayal akademisini Denizli'de gerçekleştireceğiz. Proje, başarı kazanırsa diğer illere de yayılacak. Denizli olarak bu projenin öncüsü olduk. Girişimcilik üzerine kısa filmler çekmeyi planlıyoruz. Çünkü girişimcilerin önündeki engellerden biri de ailelerdir. Kısa filmlerle aileleri girişimcilik yönünde etkileyip, çocuklarını desteklemelerini sağlamayı hedefliyoruz."

Dünya Bankası Danışmanı Oltaç Ünsal da öğrenci, genç yönetici ve girişimcilere "melek yatırımcılık" alanındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Kaynak: AA