İskenderun'dan Kısa Kısa

İskenderun Belediyesi tarafından bazı caddelerde dolmuşlar için 'cep durak' çalışmaları başlatıldığı bildirildi.

İskenderun'dan Kısa Kısa
Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ilk etapta Modernevler, Sakarya ve Yunus Emre mahallelerine çalışan dolmuş duraklarının uygulama kapsamına gireceği belirtildi.

'Cep durak' uygulaması sonrası kentte yolcu trafiğinin rahatlayacağı kaydedildi.

- İskenderun'da zabıta denetimi

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ramazan dolayısıyla başta fırınlar olmak üzere üzere gıda işletmeleri ve imalathanelerini denetledi.

İskenderun Belediye Başkan Yardımcısı Ergül Gözüküçük, yazılı açıklamasında, yıl içerisinde periyodik olarak devam eden denetimlerini ramazanın gelmesiyle arttırdıklarını belirtti.

Ramazan boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathanelerine yönelik kontrollerin devam edeceğini aktaran Gözüküçük, şunları kaydetti:

"Denetimlerimizin amacı cezai işlem yapmaktan ziyade ilçedeki gıda üreticilerinin özellikle fırınların hijyen koşullarına uygun şartlarda üretim yapmasıdır. Gıda üretim yasasına aykırı üretim yapılmasını engelliyoruz. Denetimlerimizde çeşitli uyarılar da yapıyoruz. Amacımız vatandaşın sağlıklı gıdalarla beslenmesini sağlamak. Esnafımıza ceza yazmak ve herhangi bir işletmeyi kapatmak derdinde değiliz. Halkın sağlığı her şeyden önemlidir."

Kaynak: AA