Çalık'tan TSO'ya Ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti.

Çalık'tan TSO'ya Ziyaret
Beraberinde AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve il yönetimi ile birlikte MTSO’yu ziyaret eden Çalık, 7 Haziran seçimlerinden sonra parti teşkilatı ile birlikte teşekkür gezilerini sürdürdüklerini söyledi.

Ziyaretlerde ayrıca seçim sonuçlarını da istişare ettiklerini belirten Çalık, AK Parti’nin tüm organları ile seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini söyledi.

Ülkedeki ekonomik istikrarın devam etmesi adına hükümetin kurulması için STK’larında devrede olduğunu ifade eden Öznur Çalık, bu kapsamda TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD gibi önemli sivil toplum kuruluşların Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştüğünü dile getirdi.

Yapılan görüşmelerde ülkenin istikrara ihtiyacının olduğunu ve erken seçimin ciddi manada kayıp olacağı mesajının çıktığını ifade eden Çalık, “Biz siyasi irade ne kadar önem arz ederse etsin siyasi iradeyle birlikte sivil iradenin de çok önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla sivil toplum kuruluşları ile istişareleri bugüne kadar yaptık bunda sonrada yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Çalık, iş dünyasına 7 Haziran seçimlerinde gösterdikleri duyarlılıktan dolayı da ayrıca teşekkür etti.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkoç ise, Türkiye’nin son seçimlerde ciddi bir olgunluk ile seçimleri tamamladığını belirterek yüzde 84’lük katılım ile demokrasiye Türkiye’deki seçmenin ne kadar inandığının da ortaya konulduğunu belirtti.

7 haziran seçimlerinde seçmenin bir mesaj verdiğini dile getiren Erkoç, “Halk iradesini sandıkta bu şekilde yansıttı. İş dünyası olarak çok fazla zaman kaybetmeden biran önce hükümetin kurulmasını arzu ediyoruz. Çünkü iş dünyasının ve ülkenin zaman kaybına tahammülü yok. Bir an önce bu meclis aritmetiği içerisinde bir hükümetin çıkmasını canı gönülden arzu ediyoruz” diye konuştu.

Siyasiler arasındaki koalisyon görüşmelerinin hayırlı bir netice ile sonuçlanmasını arzu ettiklerini belirten Erkoç, “Hükümetin biran önce kurulması herkesimi rahatlatacaktır. Artık demokrasi uzlaşı kültürüdür. Bu uzlaşı içerisinde herkesin ülke menfaatleri doğrultusunda kişisel menfaatleri bir kenara bırakarak ülkenin menfaatini ön plana çıkarması gerekiyor. Zaten son seçimlerde de bir araya gelinmesinin gerektiğini seçmen ortaya koydu” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA