Balıkesir'den Kısa Kısa

Sındırgı'da son yağışlarda tarım ve hayvancılık alanlarında etkilenen çiftçilerin başvurmaları halinde devletten kullandıkları kredinin bir yıl ertelenebileceği bildirildi.

Balıkesir'den Kısa Kısa
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Metin Değirmenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yağışlarda bazı bölgelerin olumsuz etkilendiğini belirterek, "Büyük ve Küçük Dağdere, Işıklar, Mumcu mahallelerinin bulunduğu bölgelerdeki aşırı yağışlar, özellikle dolu, başta salatalık olmak üzere bazı tarım ürünlerinde zarara yol açtı. Buralarda veya yağıştan etkilenen diğer bölgelerdeki çiftçilerimiz, başvurmaları halinde, gerekli tespitlerin yapılması sonucu varsa devletten kullandıkları kredilerin bir yıl ertelenmesi sözkonusu olabilecek" dedi.

Değirmenci, çiftçilerin ürünlerini mutlaka sigortalatmasını isteyerek, sigorta bedelinin yüzde 50'sinin devlet tarafından karşılandığını hatırlattı.

- Eman Termal Otel özelleştiriliyor

Emendere (Ilıcalı Köyü) yakınlarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Sındırgı Belediyesi tarafından inşa edilen ve bugüne kadar 28 oda, idare binası, açık ve kapalı havuzları ile başta sedef, egzama, uyuz ve yanık gibi cilt rahatsızlıklarında tedavi amaçlı kullanılan Eman Termal Otel'in 23 Haziran salı günü kapalı teklif usulü ile ihale edileceği bildirildi.

Tesisin, turizme açılma hamlesi içindeki ilçenin yeni yatırımcılara örnek olması amacıyla inşa edildiği ve açılışından günümüze kadar bu misyonu yerine getirdiği belirtildi.

Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, tesisin açılmasının ardından Hizarlan Kaplıca Bölgesi'ne 5 yıldızlı otel yapıldığını, Çaygören Baraj Havzası'nda termal devremülklerin inşasının sürdüğünü ve proje aşamasında olan tesislerin Eman Termal Otel'in misyonunu tamamladığının göstergesi olduğunu söyledi.

- Yaz Kur'an kursları başladı

Manyas'ta bugün başlayan yaz Kur'an kurslarının 21 Ağustos'a kadar süreceği bildirildi.

İlçe Müftüsü Erdoğan Aslantaş, çocuklara, tüm camilerdeki din görevlileri tarafından iki aylık süre içinde Kur'an alfabesi, Kur'an-ı Kerim ve meali, ibadet, itikat ve ahlak dersleri verileceğini belirterek, "Din görevlilerimiz en iyi şekilde çocuklarımızın dini eğitimlerinin gelişimi konusunda gerekli özeni gösterecektir" dedi

Sabah 10.00'da başlayan kursların üç saat süreli olduğu belirtildi.

- Belediyeden yüzme kursları

Bandırma Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce 1. dönem yüzme kursları, düzenlenen törenle açıldı.

Bandırma Belediye Başkanvekili Sami Türkmen, belediye bünyesinde kurulun Gençlik ve Spor Merkezi'nin amacının gençleri ve çocukları kötü alışkanlıklardan korumak ve çocukları her yıl en az bir spor dalıyla tanıştırmak olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bugün Bandırma Belediyesi olarak 1. dönem yüzme kurslarını 21 sınıfta toplam 470 öğrenciyle başlatıyoruz. Umarım bir aylık kurslar sonunda yüzmenin temel eğitimini vermiş ve çocuklarımızın hoşça vakit geçirmelerini sağlamış olacağız. 1. dönem kurslara katılan 470 kişiden sadece 20'si yüzme biliyor. Sahil kenti olan Bandırma'da bu kadar az kişinin yüzme bilmesi bir handikaptır. Yerel yönetim olarak önümüzdeki günlerde yüzme havuzlarını ilçemize kazandıracağız."

Kaynak: AA