Yunusemre Zabıtasından Pide Denetimi
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte pide fırınlarına denetleme başlattı. Denetimler sırasında pidelerin gramajı, fiyatı ve sağlıklı şartlar altında üretilmesine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, eksik gramajda pide üretimi yapan işletmelere de cezai işlem uyguladı.

HALK SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Yunusemre Belediyesi olarak halk sağlığına çok önem verdiklerini belirten Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Ramazan ayı nedeniyle fırınlardaki pidelerin fiyat ve gramajlarını denetlemek için çalışma başlattıklarını söyledi.
Şişmanlar, “Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak fırınlarımızı denetliyoruz. Fırınlarımızı denetlememizdeki amacımız Ramazan dolayısıyla pide satışlarımız başladı.
Pidelerin sağlıklı şartlarda üretim yapılıp yapılmadığını, gramajlarında eksiklik olup olmadığını ve fiyatının da belirlenen fiyat üzerinden satılıp satılmadığını denetliyoruz. Pide gramajlarının 250 gram olması gerekmektedir. Bütün fırınlarımızı bu konuda denetleyerek uyarılarda bulunuyoruz. Aynı zamanda fırınlarımızdaki çalışan arkadaşlarımıza ve hijyen durumlarına dikkat ediyoruz. Bu şekilde bir çalışmamız var. Gerekli uyarılarımızı ihtar olarak yapıyoruz. Eksik gramaja sahip fırınlarımıza ise cezai işlem uyguluyoruz. Hem halkımızı hem de fırıncı arkadaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle vatandaşlarımızdan isteğimiz fırınlarda uygunsuz bir ortam gördüklerinde Zabıta Müdürlüğümüze müracaat etmelerini istiyoruz.” diye konuştu.
