Kızılay'dan Türkmenlere Ramazan Yardımı

Yurtiçi ve yurtdışında dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan yardıma muhtaç insanların yanında olan Türk Kızılayı, Iraklı Türkmenlere ramazan yardımı ulaştırmaya başladı.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'ın 11 Haziran 2014'te Musul'u ve akabinde Telafer'i işgal etmesiyle başlayan süreçte en büyük zararı 500 binden fazla Türkmen'in gördüğünü belirtti.

Bu insanların iç göç neticesinde sığındıkları yerlerde zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini ve aynı zamanda ramazan ayında oruç ibadetlerini yerine getirmeye çalıştıklarını ifade eden Şimşek, şunları kaydetti:

"Irak'ta son 10 yılın en büyük göç hareketine maruz bırakılıp mağdur edilen Türkmenlere yardım amacıyla 21 Haziran 2014'ten beri Irak'ta faaliyet gösteren Türk Kızılayı Irak Delegasyonu, muhacir Türkmenlerin oruç ibadetini rahat bir şekilde yerine getirmeleri amacıyla ramazan gıda dağıtımı programı başlattı. Kamplar ve toplu yaşam alanlarına sığınan Türkmenlerin, ramazanda gıda ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 18 kilogramlık gıda paketleri hazırlayarak, Erbil, Altunköprü, Kerkük ve Tuzhurmatu bölgelerinde dağıtmaya başladık. İaşe paketlerinde 5 kilogram şeker, 4 kilogram bulgur, 3 kilogram fasulye, 5 kilogram yağ ve 1 kilogram salça bulunuyor."

İlk etapta ramazan yardımları kapsamında Kerkük Yahyava Kampında 440, Kerkük merkezde 200 ve Erbil Daratu bölgesinde 100 Türkmen aileye gıda paketi dağıttıklarını anlatan Şimşek, Türkmen muhacirlerin yoğun olarak yaşadığı Altınköprü ve Tuzhurmatu merkezleri ile Kerkük etrafındaki yerleşim yerlerinin de dağıtım programına alındığını, en kısa zamanda buralara da yardımları ulaştıracaklarını ifade etti.

Şimşek, ortalama 20 dolara temin edilen 18 kilogramlık gıda kolileriyle bir muhacir Türkmen ailenin 10 günlük gıda ihtiyacının giderilebildiğini, 3 koli gıdayla bir muhacir ailenin Ramazan ayını gıda sıkıntısı çekmeden geçirebileceğini vurguladı.

Vatandaşların bu konuda duyarlı olmasını beklediklerini belirten Şimşek, "Ne kadar çok yardım alabilirsek o kadar çok Türkmen'e aileye ulaşabileceğiz. Türkiye'den başka onlara yardım eli uzatacak kimse yok. Onun için vatandaşlarımızın yardım yaparken daha hassas olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA