Erzurum'da Gıda Denetimleri

Erzurum'da gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler arttırıldı.

Denetimler için il genelinde 50 gıda denetim uzmanının da bulunduğu 28 ekip kuruldu. İl genelinde denetim ve kontrol hizmetlerini aralıksız sürdüren ekipler, bu yılın ilk yarısında toplu tüketim ve üretim yerlerine yönelik 3 bin 283 denetim gerçekleştirdi.

Söz konusu denetimlerde bazı olumsuzlukları tespit edilen 35 işletmeye idari para cezası uygulandı.

Gıda faaliyetlerinin büyük oranda artış gösterdiği ramazan ayı nedeniyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlükleri tarafından da denetimler yoğunlaştırıldı.

Halkın sağlıklı ve güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla özellikle toplu iftarların yapıldığı yerler ve buralara yemek sağlayan şirketler, lokantalar, et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üreten ve satışını yapan yerler başta olmak üzere tüm işletmelere yönelik denetimler arttırıldı.

Vali Ahmet Altıparmak, Erzurumluların ramazan ayını kutlayarak, ay boyunca halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına her türlü önlemleri aldıklarını ve denetimlerde uygun olmayan işletmelere kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Gıda satış, toplu tüketim ve üretim yerlerinin asgari teknik ve hijyenik şartları taşımalarını sağlamak ve insan sağlığını korumak adına ramazan ayında da mesai kavramı gözetilmeden, denetimlerin artarak devam edeceğini vurgulayan Altıparmak, vatandaşların da hijyen ve sağlık açısından eksik olarak gözlemledikleri işletmeleri "Alo 174 Gıda Hattına" bildirmelerini istedi.

Kaynak: AA