MHP'li Halaçoğlu koalisyon sorularını cevapladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, " Genel Başkanımız, Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. 'Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti' dedirtmesi mümkün değil" dedi.

MHP'li Halaçoğlu koalisyon sorularını cevapladı
MHP'li Halaçoğlu koalisyon sorularını cevapladı
Adalet Sarayı'nda düzenlenen programda 25. Dönem MHP Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, mazbatasını aldı.

Tören sonrası konuşan MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP ile koalisyon kurma ve Bahçeli'nin Başbakan olması önerisi için 'O işin olmayacağı açık' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun üçüncü parti olarak HDP'yi kastettiğini sandığını ifade eden Halaçoğlu, 'Genel Başkanımız, bizim HDP'nin içeriden ya da dışarıdan desteğiyle bir koalisyonda yer almayacağımızı belirtti. Dolayısıyla o işin olmayacağı açık' diye konuştu. Bahçeli'ye Başbakanlık teklifinin bu durumu değiştirip değiştirmeyeceği sorulan Halaçoğlu, 'Her siyasi parti iktidar, her genel başkan başbakan olmak ister. Devlet Bey'in çok özel bir yanı vardır, 'önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben' der. Başbakanlık ikinci plandadır. Başbakan olmadan ülkeye hizmet edilecekse onu da eder. 'Sırf Başbakan olmak için ilkelerinden vazgeçti' dedirtmesi mümkün değil' dedi.

'TERÖR ÖRGÜTÜ UZANTISIYLA ASLA BİRLİKTE OLAMAYIZ'

Halaçoğlu ayrıca, “Hiç kimse Milliyetçi Hareket Partisinden şunu istemesin; biz terör örgütü uzantısı bir siyasi partiyle asla ve asla birlikte olamayız. Dışarıdan veya içeriden desteğini de kabul edemeyiz. Çünkü bu meşrulaştırmak anlamında gelir. Bebek katilleriyle biraraya gelen Milliyetçi Hareket Partisi düşünülemez. Dolayısıyla koalisyonu bu çerçeve içerisinde değerlendirmek daha doğru oluyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA