Nepal'deki Deprem

Nepal'de 25 Nisan'da meydana gelen 7,8 ve 12 Mayıs'ta yaşanan 7.3 büyüklüğündeki depremlerin ardından halk, enkaz yığınları arasında yaşam mücadelesi veriyor.

İkinci depremin meydana geldiği Everest Dağı'nın eteklerindeki Nalçe yerleşkesinin yaklaşık 50 kilometre batısında kalan ve 7.8 büyüklüğündeki ilk depremin merkez üssü olan Sindhupalchok bölgesinde halk, yaralarını sarmaya çalışıyor.

En fazla yıkıma uğrayan yerlerin başında gelen Sindhupalchok'taki depremzedeler, enkaz yığınlarını kazma, kürek ve elleriyle kazarak göçük altında kalan eşyalarını toplamaya çalışıyor.

Halkın normal yaşama dönmeye çalıştığı gözlenirken, risk durumuna göre oturulamayacağını belirten "kırmızı ve sarı " renklerde işaretler konulan evlerin bir kısmında hala yaşayanların olduğu dikkati çekiyor. Yan yatan binalar, harabeye dönmüş sokaklardan ayrılmayan halk, bölgeye gelen yardım ekiplerine de destek oluyor.

Bölgedeki okulların depremde hasar görmesi nedeniyle eğitim, çadırlarda ya da geçici binalarda verildiği görülüyor.

Ülkede 25 Nisan ve 12 Mayıs'ta meydana gelen iki depremde, 8 bin 600 kişi hayatını kaybetmiş ve 22 bin kişi yaralanmıştı.

Kaynak: AA