Malgaç Baskını'nın 96. Yıl Dönümü

Sultanhisar ilçesinde, Yunan işgaline karşı direnişin ilk simgesi olan Malgaç Baskını'nın 96. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.

Malgaç Baskını'nın 96. Yıl Dönümü
Kurtuluş Savaşı sırasında Yunan karargahı cephaneliğinin yok edilmesi ve Malgaç Köprüsü'ne ulaşımın engellenmesiyle tarihe "Malgaç Baskını" olarak geçen direnişin yıl dönümü nedeniyle Malgaç Baskını Anıtı önünde tören gerçekleştirildi.

Kaymakam Cevdet Ertürkmen, törendeki konuşmasında, Yörük Ali Efe ve kızanlarının, 96 yıl önce batı cephesinde kurtuluş hareketini alevlendirdiğini söyledi.

Ertürkmen, "96 yıl önce yapılmış bir baskını anlatarak yapmak istediğimiz, dört cephede işgal kuvvetleriyle ölümüne çarpışan, iş birlikçi ve vatan hainleriyle uğraşan, vatan uğruna gözünü kırpmadan kendini ateşe atan, efesi, askeri, kızanı, köylüsü, tüccarı, din adamı, aydını, kadını, çoluk çocuğuyla topyekun mücadelenin asil, soylu duruşunu hatırlatmaktır" ifadesini kullandı.

Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya ise Yörük Ali Efe ve kızanlarını bir kez daha rahmetle andıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Malgaç Baskını'nın 96. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen ilkokullar arası resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ayrıca katılımcılara, tavuk ve pilav ikramı yapıldı.

Kaynak: AA