Kaymakamlardan ATSO'ya Ziyaret

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ve Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik’i ağırladı.

Kaymakamlardan ATSO'ya Ziyaret
ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan’ın da hazır bulunduğu görüşmede Antalya’nın sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü. Antalya ekonomisi, ticaret, turizm ve kent sorunlarının konuşulduğu görüşmede Başkan Davut Çetin, Oda çalışmalarını ve projelerini aktardı.

ATSO’nun 133 yıllık geçmişi ila Antalya’nın çatı kurumlarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Çetin, “Daha kalkınmış bir Antalya Vizyonu doğrultusunda kentin bütün kurumlarının el ele vermesi gerekiyor. Biz ATSO olarak bu bilinçle 2014 yılında dönemin Valisi, Belediye Başkanı ve kentin bütün kurumlarının temsilcilerinin katılımı ile 2 gün süren bir arama konferansı düzenledik. Bu çalışma neticesinde Antalya’nın, Cumhuriyetin 100. Yılına uzanan vizyonu ve bu vizyon doğrultusunda yapılması gereken projeleri ortaya çıktı ve kitapçık haline getirildi.

Bundan sonraki süreçte de Antalya’nın tüm dinamiklerinin bu ortak vizyon doğrultusunda katkı koyması son derece önemli” dedi.

Antalya ekonomisinin lokomotifinin turizm olduğunun altını çizen Başkan Davut Çetin, şunları söyledi:

Antalya olarak turizmde önemli bir noktaya geldik. Ancak halen ülke ekonomisi için daha büyük katma değer yaratma, kent ekonomisini daha da zenginleştirme potansiyelimiz var. Bunun yollarından birisi de turisti otelden çıkarıp kent merkezine getirmekten geçiyor. Turist, her şey dahil hizmet veren otelinden eğer kent merkezinde cazibe noktaları varsa çıkar. Bunun için de cazibe noktalarımızı iyi kullanamamamız gerekiyor. Kaleiçi, bu noktada önemli bir hazinemiz. ATSO olarak örnek oluşturması amacı ile Kaleiçi’nde tarihi ve metruk bir binayı restore ederek yeniden bölgeye kazandırıyoruz. Burada öncü olmak istedik. Bizim bu projemizden sonra umarız pek çok kurum ve yatırımcı Kaleiçi’nde bu şekilde çalışmalar yapacak, bölge cazibesini artıracak ve Kaleiçi hak ettiği yere gelecek.”

Muratpaşa Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer ve Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, ATSO’nun Antalya’nın kanaat önderi kurumlarından birisi olduğunu ifade ettiler. ATSO’nun kent için yaptığı çalışmaların çok önemli adımlar olduğunu söyleyen Kaymakamlar, Başkan Davut Çetin’e de görevinde başarılar diledi.
Kaynak: İHA